Alman bakandan "askeri Schengen" önerisine destek

- Almanya Savunma Bakanı von der Leyen: - "Avrupa'nın savunma birliği konusunda düşünmesi lazım. AB, NATO değerini daha da artırmak istiyor. Bunu da bizden ve ABDden bekliyorlar"

Google Haberlere Abone ol
Alman bakandan "askeri Schengen" önerisine destek

VİLNİUS (AA) - Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Avrupa'nın "askeri Schengen"e ihtiyacı olduğunu söyledi.

Başkent Vilnius'a resmi ziyarette bulunan von der Leyen, Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite ile bir araya geldi.

Görüşmede, bölgesel güvenlik, Almanya'nın, NATO'nun doğu sınırlarının güvenlik yükümlülüklerini alması ve iki ülke arasındaki ilişkiler ele alındı.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan von der Leyen, Litvanya'da 3 Alman askeri biriminin kurulacağını belirtti.

Alman askerlerine iyi koşullar hazırladığı için Litvanya'ya teşekkür eden von der Leyen, "Gereken ne varsa her şey hazır hale getirildi. 2017 yılının başında Alman askerleri tam olarak faaliyete başlayacak." dedi.

Avrupa'daki güvenlik durumuna da değinen von der Leyen, NATO ülkelerinin "askeri Schengen" bölgesine ihtiyacı olduğunu savundu.

Von der Leyen, "Avrupa'nın savunma birliği konusunda düşünmesi lazım. Avrupa ülkelerinin, bölgede NATO unsurunun daha da güçlendirilmesi adına çabalarını artırmaları gerekir. AB, NATO değerini daha da artırmak istiyor. Bunu da bizden ve ABD'den bekliyorlar." değerlendirmelerinde bulundu.

Litvanya Cumhurbaşkanı Grybauskaite ise Almanya'nın ekonomi ve politika alanlarında Avrupa'da en güçlü ülke olduğunu dile getirdi.

Almanya'nın, NATO'nun doğu sınırlarının güvenlik yükümlülüklerini üzerine almasının Litvanya ve Baltık ülkeleri için büyük önem taşıdığına dikkati çeken Grybausskaite, şunları kaydetti:

"Almanya, Litvanya Silahlı Kuvvetlerinin modernizasyonu alanında da ortağımızdır. Ülkemiz PzH 2000 sistemlerini kullanıyor. Aynı zamanda dünyada en modern Boxer tipi panzer, makineli tüfek ile el bombasını almak için Alman üreticileriyle bir anlaşma imzaladık."

Yorumlar