"Allgaue-Orient Dostluk ve Barış Rallisi" ekibi Sivas'ta

- Gürcistan'dan Muğla'ya giden 200 araçlık konvoy, Sivas'ın Hafik ilçesindeki Düzyayla köyüne ulaştı

Google Haberlere Abone ol
"Allgaue-Orient Dostluk ve Barış Rallisi" ekibi Sivas'ta

SİVAS (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı himayesinde ve Türkiye'deki Berlin Büyükelçiliğinin desteğiyle düzenlenen "Allgaue-Orient Dostluk ve Barış Rallisi"nde yer alan 200 araçtan oluşan 400 kişilik ekip, Sivas'ta Hafik ilçesine bağlı Düzyayla köyüne konuk oldu.

Yöresel kıyafetler giyen kadın ve öğrenciler, "Allgaue-Orient Dostluk ve Barış Rallisi" ekibini dostluk mesajları yazılı döviz ve bayraklarla karşıladı.

Almanya’dan başlayan tur kapsamında, Türkiye'nin çeşitli illerinden geçtikten sonra Muğla Dalyan'da sona erecek organizasyondaki ekipte yer alan ralliciler, ilkokul öğrencilerine bilgisayar hediye etti.

Ralliciler ilçe halkıyla ve öğrencilerle futbol, voleybol, frizbi gibi oyunlar oynayarak, çeşitli sportif faaliyetlerde bulundu. İlçedeki bir okulun bahçesine hep birlikte dostluk fidanı dikildi.

Motosikletlere ve araçlara binen öğrenciler de doyasıya eğlendi.

"Allgaeu-Orient Dostluk ve Barış Rallisi" organizasyon üyesi Burhan Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 yıldır devam eden dostluk ve barış rallisi kapsamında, 13 ülkeden geçtiklerini belirtti.

Geçen yıllardaki etaplarda Ürdün Kralına çocuklardan mektup götürdüklerini anlatan Uzun, "En son Gürcistan'a uğradık, sonrasında Türkiye'ye geldik. Burada çocuklarımıza çam sakızı çoban armağanı bir şeyler getirdik." dedi.


Yorumlar