Allgaeu-Orient Dostluk ve Barış Rallisi

- Rallide yer alan 240 araçtan oluşan 480 kişilik ekip, Merzifon'a geldi

Google Haberlere Abone ol
Allgaeu-Orient Dostluk ve Barış Rallisi

AMASYA (AA) - Avrupa Birliği Bakanlığı himayesinde, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğinin desteğiyle bu yıl 11'incisi düzenlenen Allgaue-Orient Dostluk ve Barış Rallisi'nde yer alan 240 araçtan oluşan 480 kişilik ekip, Amasya'nın Merzifon ilçesini ziyaret etti.

Merzifon Kaymakamı Ozan Balcı ve Belediye Başkanı Alp Kargı tarafından karşılan ekip, Merzifon'un tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Kaymakam Balcı, yaptığı açıklamada, farklı kültürlerden insanları birbirine bağlamayı amaçlayan Allgaue-Orient Dostluk ve Barış Rallisi'nin dünya barışına katkı sağladığını belirtti.

Rallinin Merzifon'un tanıtımına katkı sağladığını da ifade eden Ozan Balcı, "Merzifon tarihiyle, kültürüyle önemli bir kavşak noktası. Bu organizasyonun Merzifon'un tanıtılmasına da anlamlı katkıları var. Bir hareketlilik ve renk meydana getirdi. Ralliye katılan kişiler, insanların birbirlerini tanımalarına katkı sağlıyor, bu anlamda organizasyonu anlamlı buluyorum." dedi.

Allgaeu-Orient Dostluk ve Barış Rallisi Organizasyon Üyesi Burhan Uzun ise ralliye katılan 240 araçta 13 ülkeden 480 kişinin bulunduğunu dile getirerek, "Biz Almanya’dan yola çıkıp, Avrupa ülkelerini geçerek Türkiye'ye geldik. Rallide bulunan arkadaşlarımıza, şehirlerimizin farklı kültürlerini tanıtıyoruz. Farklı ülkeden arkadaşlar ülkemizi gezerek, ülkemizin sıcak kanlı insanlarını tanıyor. Bu organizasyonla dostluğu ve barışı simgeleyen tüm ülkelerdeki insanların gerçekten birbirleriyle anlaşabildiklerini anlatmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Rallinin bu yıl son durağının, Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan olacağını ifade eden Uzun, ralliye katılan tüm araçların Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına hibe edileceğini de sözlerine ekledi.

Merzifon'dan ayrılan Allgaue-Orient Dostluk ve Barış Rallisi ekibi, Giresun'a doğru yola çıktı.

Yorumlar