Alışveriş merkezindeki ölümlere takipsizlik

- Ankara'da 15 Şubat'ta iki gencin bir alışveriş merkezinin 6. katından atlayarak ölmelerine ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verildi

Google Haberlere Abone ol
Alışveriş merkezindeki ölümlere takipsizlik

ANKARA (AA) - Ankara'da 15 Şubat'ta iki gencin bir alışveriş merkezinin 6. katından atlayarak ölmelerine ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Cumhuriyet Savcısı Levent Kurt'un takipsizlik kararında olay yeri inceleme raporu, bazı tanıklar ile müştekilerin beyanı, olaya ilişkin kamera görüntülerinin anlatımı ve adli tıp kurumu raporuna yer verildi.

Adli Tıp Kurumunca hazırlanan otopsi raporlarında Yunus Ö. ve Melissa A'nın vücutlarında alkol ya da uyuşturucuya rastlanmadığı, ölümlerinin iç kanama sonucu meydana geldiği belirtildi.

Tüm delillerin incelendiği kaydedilen kararda, Yunus Ö. ve Melissa A'nın 15 Şubat'ta 20.30 sularında Kızılay'daki alışveriş merkezinin 6. katına çıktıkları bildirildi.

Gençlerin daha sonra birlikte aşağı atladıkları aktarılan kararda, olayın sebebiyle ilgili somut herhangi bir bilgiye ulaşılamadığı ifade edildi.

Yunus Ö. ve Melissa A'yı intihara yönlendiren herhangi bir sebebin de tespit edilemediği belirtilen kararda, bu konuda kendilerini teşvik eden bir kişinin bulunduğuna dair bilginin de olmadığına yer verildi.

Kararda, "Gerçekleşmiş olayla herhangi bir şahısla irtibat kurmaya yeterli herhangi bir delil olmadığı anlaşılmakla, olay hakkında atılı suçtan kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir" denildi.

- "Oğlum maneviyattan beslenen bir çocuktu"

AA muhabirine açıklama yapan Yunus Ö'nün annesi Fatma Ö, oğlunun kaza sonucu hayatını kaybettiğini savundu.

Fatma Ö, şunları söyledi:

"Oğlum maneviyattan beslenen bir çocuktu. İki kez umreye gitti. Çocuğumun 5 yıldır madde bağımlısı olduğu, sokaklarda yattığı yönünde haberler çıkmıştı. Bunlar tamamen asılsız. Adli Tıp Kurumu da oğlumun bedeninde alkol ve uyuşturucuya rastlanmadığını rapor etti. Çocuğumla birlikte kalıyorduk, maddi sıkıntısı yoktu. Asılsız sözler söyleyenlere hakkımı helal etmiyorum. O benim ay bakışlı, nur yüzlü Yunus'umdu."

Yorumlar