Ali İsmail Korkmaz davası sonrası çıkan olaylar

- Kayseri'de görülen davanın karar duruşması sonrası adliye önünde çıkan olaylarla ilgili 34 sanıklı davanın ikinci duruşması yapıldı

Google Haberlere Abone ol
Ali İsmail Korkmaz davası sonrası çıkan olaylar

KAYSERİ (AA) - Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek hayatını kaybetmesiyle ilgili açılan davanın Kayseri'de görülen karar duruşması sonrasında adliye önünde çıkan olaylara ilişkin 34 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kayseri 12. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasına 34 sanıktan E.T, F.K, M.P, ile iki sanığın avukatı ve olayda başından yaralanan müşteki S.A. katıldı. Olayda yaralanan ve sanıklardan şikayetçi olan 4 polis memuru ise duruşmaya katılmadı.

Sanıklardan E.T. ve F.K, haklarındaki suçlamaları reddederek, beraatlerini istedi.

Başından yaralanan müşteki S.A. ise adliye önüne otobüs beklemek için geldiğini ve kendisini olayların içinde bulduğunu söyledi. Başından gaz fişeği ile yaralandığını ve tedavi gördüğünü belirten S.A. kendisini yaralayan kişinin bulunmasını istedi.

Mahkeme heyeti, diğer illerdeki sanıkların savunma vermemeleri ve bazı sanıkların gelmemesi nedeniyle duruşmayı 22 Eylül'e erteledi.

Ali İsmail Korkmaz davasının karar duruşması sonrasında adliye önünde toplanan kalabalık grup, karara tepki göstermek amacıyla polis barikatlarını yıkarak adliyeye girmek istemiş, çevik kuvvet ekipleri, biber gazı ve TOMA'larla müdahalede bulunmuştu.

Güvenlik güçlerinin çektiği görüntü ve fotoğraflar incelenerek belirlenen 34 sanık hakkında "görevi yaptırmamak için direnme, güvenlik amirinin dağılma isteğini düzenleme kurulu üyelerinin yerine getirmemesi, kamu malına zarar verme, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçlarından dava açılmıştı.

Yorumlar