Alevi ve Sünni kanaat önderlerinden birlik ve beraberlik vurgusu

- Adıyaman'ın Kahta ilçesinde düzenlenen lokma etkinliğine katılan Alevi dedeleri ve Sünni kanaat önderleri, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı

Google Haberlere Abone ol
Alevi ve Sünni kanaat önderlerinden birlik ve beraberlik vurgusu

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'ın Kahta ilçesinde düzenlenen lokma etkinliğinde bir araya gelen Alevi ve Sünni kanaat önderleri, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

İlçeye bağlı Ortanca köyündeki Derviş Yusuf Ziyareti'nde tertiplenen lokma etkinliğinde buluşan kanaat önderleri, kardeşlik mesajı verdi.

Etkinliği organize eden Alevi Dedesi Hüseyin Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, savaşların durması, kanın akmaması, barış ve huzurun hakim olması için dua ettiklerini söyledi. Burada mezhep olarak asla ayrım yapmadıklarını vurgulayan Turan, "Değişik mezheplere mensup olmamıza rağmen birbirimizi can gibi, kardeş gibi seviyoruz." dedi.

İstanbul'dan etkinlik için gelen Alevi Dedesi İsmail Büyükşahin de insanların farklı mezheplere sahip olmasının bir zenginlik olduğunu söyledi. Terör olaylarının kendileri için büyük bir tehlike olduğunu dile getiren Büyükşahin, "Türkiye'mizde yaşanan terör olayları bizim için, Türkiye için büyük bir lekedir. Bu olaylar asla Türkiye'ye yakışmamaktadır. Bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var." diye konuştu.

Kahramanmaraş'tan gelen İsmail Figen, lokma etkinliğinin toplumsal kaynaşma ve birliktelik için çok anlamlı olduğunu dile getirdi.

Eski Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı da uzun yıllardan beri Alevi ve Sünnilerin bir arada, kardeşçe yaşadığını vurguladı.

Etkinlikte çok sayıda hayvan kesildi.




Yorumlar