Alerjik çocuğun tetkik ve tedavisi yazın yapılmalı

- Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Doç. Dr. Antony: - "Kış aylarında sık hastalanan ve kullandıkları ilaçlardan dolayı çocukların alerjik tetkik, test ve tedavileri için en uygun dönem yaz aylarıdır" - "Alerjik çocuklar kışın diğer çocuklara nazaran daha çok hasta oluyor, hastalıkları da şiddetli ve uzun sürüyor"

Google Haberlere Abone ol
Alerjik çocuğun tetkik ve tedavisi yazın yapılmalı
İSTANBUL (AA) - Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony, kış aylarında sık hastalanan ve kullandıkları ilaçlardan dolayı, çocukların alerjik tetkik, test ve tedavileri için en uygun dönemin yaz ayları olduğunu bildirdi.
Antony, yaptığı yazılı açıklamada, alerjik çocukların kış aylarında daha sık hastalandığını belirterek, alevlenen hastalığı kontrol altına almak için ise çok fazla ilaç kullanıldığını ifade etti.
Bunun özellikle deri testi sonuçlarını etkilediğini, gerekli tetkik ve testlerin yapılamadığını, özellikle ağızdan alınması planlanan alerji aşılarına da başlanamadığını aktaran Antony, şöyle devam etti:
"Alerjik çocuklar kışın diğer çocuklara nazaran daha çok hasta oluyor, hastalıkları da şiddetli ve uzun sürüyor. Kötü bir kış geçiren, sık hasta olan, ateşli hastalık geçiren, antibiyotik kullanan, burun tıkanıklığı, akıntısı, kulak iltihabi, kulakta su birikmesi, geniz eti problemi yaşayan, öksürük, hırıltı, nefes darlığı, bronşit ve zatürre geçiren çocukların alerjik açıdan incelenmesi gerekir. Kış aylarında sık hastalanan ve kullandıkları ilaçlardan dolayı çocukların alerjik tetkik, test ve tedavileri için en uygun dönem yaz aylarıdır. Sıcak hava ve güneşin etkisiyle yaz aylarında daha az hasta olan alerjik çocuklara, yine daha az ilaç kullandıkları için özellikle alerjik deri testinin bu aylarda yapılmasını tavsiye ediyoruz."
Antony, alerji için doğal tedavi yöntemlerinden olan D Vitamininin güneşten alınması için yaz ayların da iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar