Albaraka hat koleksiyonu 30 ilde sergilenecek

İSTANBUL (AA) - Albaraka, yaklaşık 500 eserden oluşan ve 10 yılı aşkın bir sürelik çalışmanın sonucunda ortaya çıkan hat koleksiyonunu, 30 farklı ilde...

Google Haberlere Abone ol
Albaraka hat koleksiyonu 30 ilde sergilenecek

İSTANBUL (AA) - Albaraka, yaklaşık 500 eserden oluşan ve 10 yılı aşkın bir sürelik çalışmanın sonucunda ortaya çıkan hat koleksiyonunu, 30 farklı ilde sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Albaraka tarafından yapılan açıklamaya göre, kültür ve sanata verdiği desteği yeni bir projeyle sürdüren Banka, hat koleksiyonunu 30 farklı şehirde sergileyecek.

Proje kapsamında ilk olarak Ordu'da açılan "Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip Sergisi", 27 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip Sergisinin yaklaşık iki yıl içinde, Türkiye'nin 30 şehrinde sanatseverlerle buluşması hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi, 2005 yılından bu yana yoğun uğraşlarla hazırlanan koleksiyonun, tüm Türkiye'de yüz binlerce kişiye ulaşacak olmasından mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Albaraka hat koleksiyonunun, 2005 yılından bu yana üç yılda bir düzenledikleri "Albaraka Uluslararası Hat Yarışması" neticesinde ve hali hazırda hayatta olan hattatlardan edinilen yaklaşık 500 eserden oluştuğunu aktaran Yahşi, şunları kaydetti:

"Hem yüzyıllardır süregelen hat sanatını yaşatmak hem de sanatçılarımızı desteklemek için çıktığımız bu yolda, yepyeni bir sergiyle sanatseverlerle buluşmak bize büyük heyecan veriyor. Ordu'yla başladığımız bu yolculuğumuzun diğer illerimizde de en az buradaki kadar ilgiyle takip edilmesini diliyoruz. Biz sadece hat koleksiyonuyla değil, klasik Türk sanatları özelinde de verdiğimiz desteği sürdürmeye kararlıyız. Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip Sergisiyle bu anlamda bir adım daha attık. Kalemin Bereketi de sadece koleksiyonumuzdaki hat eserlerinden oluşmuyor. Aynı zamanda klasik Türk sanatlarının en eski ve en özel dallarından biri olan tezhip eserleri de sergimizde yer alacak."

Yahşi, bugüne kadar kültür ve sanat alanında gerçekleştirdiklerini, gitgide etki alanını genişleten ve içeriği daha da zenginleşen bir faaliyet haline getirmeyi umduklarını ifade etti.

Kültür ve sanat projelerinde uzun dönemli çalışmalarından birinin de bankanın "Prestij Kitaplar" adı altında yayınladığı eserlerden oluştuğu bilgisini veren Yahşi, "Prestij kitaplar adı altında Mimar Sinan, Hicaz Demiryolu, Seyyahların Gözünden İstanbul ve Endülüs eserlerini okuyucularımıza sunduk. Son dönemde ise Kudüs projesi üzerinde çalışıyoruz. İncelikle devam ettiğimiz bu çalışma da yakın zamanda Albaraka yayınlarından kitapseverlerle buluşacak. Amacımız, Albaraka ismini bu alanda da mümkün olduğu kadar iddialı bir marka haline getirebilmek." değerlendirmelerini yaptı.

Yorumlar