Alanya Gazeteciler Cemiyeti Ödül Töreni

- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel "Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenler, çok daha güçlü bir Türkiye karşısında çaresiz kalıyorlar"

Google Haberlere Abone ol
Alanya Gazeteciler Cemiyeti Ödül Töreni

ANTALYA (AA) - Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) 2015 Medya Başarı Ödülleri törenle sahiplerine verildi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Kızılkule önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, basın özgürlüğünün olmadığı bir ülkede bir yere varılamayacağını söyledi.

FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'da, "birlik ve beraberliğin öneminin, Türkiye sahip çıkmanın değerini ortaya koyduğunu" dile getiren Karaca, "Türkiye'de basın özgürlüğünün önemi bir daha ortaya çıktı. Eğer bu hainler TRT'nin, CNN Türk'ün sesini kıssaydı bu sesi bugün duymayacaktık. Vatandaşlarımız, hainlerin emellerinin gerçekleşmesine izin vermedi. Tankların üzerine çıkan, sokağa çıkan vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise 15 Temmuz'da medyanın yüzünün akıyla çıktığını ifade etti.

Darbe girişiminde ortaya çıkan sahte gazetecilerin ve okyanus ötesinde beliren kişilerin fiillerinin, Türk basınına gölge düşüremediğini belirten Türel, şöyle devam etti:

"Türkiye'de tatlı ve acı olayları hep birlikte yaşadık. Bir tarafta 15 Temmuz'da bir tek sözle Hakk'a yürüyen şehitlerimizi diğer tarafta, Cizre'deki şehitlerimizin acısını, diğer bir tarafta da 15 Temmuz'un demokrasiye dönüşümünü gördük. Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenler, çok daha güçlü bir Türkiye karşısında çaresiz kalıyorlar. 15 Temmuz'da sessiz kalanlar, şimdi teker teker dökülmeye başladı. "

Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven de basının, milletin müşterek sesi olduğunu, demokrasiyi savunan gazetecilerin halkın gözünde değerini hep koruyacağını belirtti.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise Türkiye'nin önemli gazetecilerinin Alanya'ya gelmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

- Ödüller sahiplerini buldu

Konuşmaların ardından TRT Genel Müdürü Şenol Göka'ya "Şükran Ödülü", Fox TV'nin Çalar Saat adlı programın yapımcısı İsmail Küçükkaya'ya "Yılın Televizyon Gazetecisi", Hürriyet Gazetesi yazarı Vahap Munyar'a "Yılın Köşe Yazarı" ödülü verildi.

Haber ve fotoğraf dalında ise Yeni Alanya Gazetesi'nden Erkan Uysal, güncel yazılar dalında Gerçek Alanya Gazetesi'nden Gülay Şahin, Gezi, inceleme araştırma dalında Gazipaşa Gündem Gazetesi'nden Yakup Kocabaş, röportaj dalında Yeni Alanya Gazetesi'nden Arzu Naz Yücel, sayfa düzeni dalında Alanya Postası'ndan Gürkan Yalçın, reklam tasarım dalında Discovery Turkey Magazin'den Anastasia Petrova Yalçınkaya ödül aldı.

Arıkan Yılmaz Dim Özel Ödülü'ne Rıza Yanık layık görülürken jüri özel ödülünü ise Yasin Karakuş ve İbrahim İpbüker aldı.

Televizyon dalında haberde Kanal A'dan Burak Gül, haber spikerliğinde Kanal A'dan Armağan İnan, görüntü ve kamera çalışmasında ATV'den Cengizhan Yıldırım, montaj kurguda Kanal A'dan Mustafa Bayır, televizyon programında Vildan Rende, televizyon reklamında Mevlüt Boz ödüllerin sahibi oldu.

Yılın en iyi internet haber sitesi ödülünü ise Hamdi Acet yönetimindeki "sonalanya.com" aldı.

Yorumlar