Alanya Cezaevindeki gıda zehirlenmesi iddiası

- Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Taşkın: - "Hastaneye kaldırılan mahkumların 30'unda zehirlenme olayı mevcut. Bu mahkumlar da ayakta tedavi edilerek, cezaevine nakledildiler"

Google Haberlere Abone ol
Alanya Cezaevindeki gıda zehirlenmesi iddiası

ANTALYA (AA) - Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın, Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumundaki gıda zehirlenmesinde hastaneye kaldırılan mahkumların tedavilerinin ardından, yeniden cezaevine nakledildiklerini bildirdi.

Taşkın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alanya Cezaevi'nde zehirlenme şüphesiyle 105 mahkumun gruplar halinde hastaneye kaldırıldığını belirterek, "Hastaneye kaldırılan mahkumların 30'unda zehirlenme olayı mevcut." dedi.

Bu mahkumların da ayakta tedavi edilerek, cezaevine nakledildiklerini vurgulayan Taşkın, cezaevindeki su ve yemekten alınan numunelerin Halk Sağlığı Laboratuvarına gönderildiğini, aynı yemeği yiyen kapalı bölüm mahkumlarda ise zehirlenme bulgusuna rastlamadıklarını kaydetti.

Soruşturmayı derinleştirdiklerini anlatan Taşkın, "Güvenlik kameraları tek tek inceleniyor. Bir sorumlu varsa mutlaka ortaya çıkacaktır. Mahkum yakınları ise rahat olsunlar. Hastanede ve yoğun bakım servisinde yatan bir mahkum da yok." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar