Akkuyu'da bilirkişi incelemesi

- Akkuyu Nükleer Güç Santralinin ÇED olumlu kararına yapılan itirazların ardından mahkeme tarafından görevlendirilen bilirkişi heyeti, incelemelerine başladı

Google Haberlere Abone ol
Akkuyu'da bilirkişi incelemesi

MERSİN (AA) - Türkiye'nin ilk nükleer santral projesi olan Akkuyu Nükleer Güç Santralinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararına yönelik yapılan itirazların ardından mahkeme tarafından görevlendirilen bilirkişi heyeti, incelemelerine başladı.

Bazı siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının santral için verdiği ÇED olumlu raporunun iptaline ilişkin açtıkları davaların ardından Danıştay 14. Daire Başkanlığınca görevlendirilen 15 kişilik bilirkişi heyeti incelemede bulunmak için santralin kurulacağı alana geldi.

Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Mahallesi'ndeki inşaat alanı önünde bekleyen nükleer karşıtları da bilirkişi heyetinin incelemeleri sırasında protesto gösterilerinde bulundu.

Mersin ve çevre illerden gelen eylemciler, "Nükleer santral istemiyoruz" sloganları atarak, heyetle santrale girmek istedi. Kapılara vuran eylemcileri, heyetle içeriye giren CHP Mersin milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Hüseyin Çamak sakinleştirdi.

Proje sahasının duvarlarına ve çevresine grup tarafından nükleer karşıtı döviz ve pankartlar asıldı. Gruptan bazıları da inşaat alanı kapısının önündeki asfalta yattı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Suna Kılıççı, ÇED sürecinin şeffaf yürütülmediğini iddia ederek, mahkemenin raporu iptal etmesi gerektiğini savundu.

Bilirkişi heyetinin incelemesinin devam ettiği alanın çevresinde jandarma ekiplerinin güvenlik önlemleri ve eylemcilerin bekleyişi sürüyor.

Yorumlar