"Akio Toyoda imzalı Lexus" 7 milyon dolara satışa çıktı

İSTANBUL (AA) - Toyota Motor Company Yönetim Kurulu Başkanı Akio Toyoda tarafından kaputu imzalanan 275 şasi numaralı Lexus'un LFA Nürburgring Edition modeli...

Google Haberlere Abone ol
"Akio Toyoda imzalı Lexus" 7 milyon dolara satışa çıktı

İSTANBUL (AA) - Toyota Motor Company Yönetim Kurulu Başkanı Akio Toyoda tarafından kaputu imzalanan 275 şasi numaralı Lexus'un LFA Nürburgring Edition modeli, kullanıcısı tarafından Almanya'da 7 milyon dolara satışa çıkarıldı.

Lexus'tan yapılan açıklamaya göre dünyanın en iyi otomobillerini üretme felsefesiyle yola çıkan şirket, her geçen gün lüksün tanımını değiştiriyor.

Lexus'un 2010-2012 yılları arasında yüksek performans sunan F modellerinin ikincisi olarak 500 adet limitli üretimiyle pazara sunulan LFA, tasarımı, teknolojisi, sürüş özellikleri ve performansıyla dikkati çeken bir model oldu.

LFA'nın bu modeli 375 bin dolara satışa sunulurken, 2012'de dünyada sadece 50 adet üretilen LFA'nın yarış pisti versiyonu olan Nürburgring Edition modeli de 445 bin dolardan satışa çıkmıştı.

Bu 50 araçtan sadece 1 tanesi ise Toyoda'nın imzasını taşıyor. Başkan Akio Toyoda'nın kaputunu imzaladığı 275 şasi numaralı LFA Nürburgring Edition modeli, kullanıcısı tarafından Almanya'da 7 milyon dolara satışa sunuldu.

571 HP güç üreten 4.8 litre V10 motoruna sahip olan LFA, 100 kilometre/saat hıza sadece 3,6 saniyede ulaşıyor.

Bu aracın azami hızı ise 325 kilometre/saat sıfır kilometre fiyatından çok daha pahalıya satışa çıkan LFA, aynı zamanda Lexus modellerinin değerini kaybetmediğinin de bir kanıtı olarak dikkati çekiyor.


Yorumlar