Akdeniz’de düşen Mısır yolcu uçağı

- Beyaz Saray: "Kesin olarak bu faciaya neyin sebep olmuş olabileceğini söylemek için çok erken. Araştırmacılar bu kazanın sebeplerine ilişkin tüm potansiyel faktörleri göz önünde bulunduracaktır"

Google Haberlere Abone ol
Akdeniz’de düşen Mısır yolcu uçağı

WASHINGTON (AA) – Beyaz Saray, Mısır yolcu uçağının Paris-Kahire seferini yaparken Akdeniz’de neden düştüğünü söylemek için "çok erken" olduğunu bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında Mısır Hava Yolları’na ait A320 tipi yolcu uçağının Akdeniz’de düşmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD Başkanı Barack Obama’nın olaya ilişkin birkaç kez bilgilendirildiğini belirten Earnest, ABD’li yetkililerin, olayın aydınlatılmasına yönelik yardımda bulunduklarını hatırlattı. Earnest, uçağın düşmesinde terörizm bağlantısı bulunduğuna dair haberlerin anımsatılması üzerine ise şu aşamada olaya tam olarak neyin sebep olduğunu söylemenin güç olduğunu vurguladı.

Earnest, şunları kaydetti:

“Gelinen noktada, kesin olarak bu faciaya neyin sebep olmuş olabileceğini söylemek için çok erken. Soruşturma devam ediyor. Araştırmacılar bu kazanın sebeplerine ilişkin tüm potansiyel faktörleri göz önünde bulunduracaktır.”

Ortadoğu’da şiddet içeren aşırılık yanlısı grupların uluslararası hava sistemini hedef alan saldırılar yapmaya hevesli olduklarını ifade eden Earnest, “Açıkçası bu hatırımızda duruyor.” dedi.

Earnest, ABD’ye seferlerin düzenlendiği yabancı hava limanlarındaki güvenliğe ilişkin ABD güvenlik kurumlarının son iki yılda önlemlerini artırdığına dikkate çekerek, bunun Mısır yolcu uçağının kalktığı Charles de Gaulle havalimanını da kapsadığını vurguladı.

Mısır Hava Yolları'na ait A320 tipi yolcu uçağı, Paris-Kahire seferini yaparken, bugün saat 02.45'te Akdeniz'de radardan kaybolmuştu. Uçağın daha sonra Yunanistan’ın Kerpe Adası açıklarında denize düştüğü açıklanmıştı.

Uçakta 3'ü çocuk 56 yolcu ile 7'si uçuş görevlisi olmak üzere 10 mürettebatın bulunduğu, bunlardan 30'unun Mısırlı, 15'inin Fransız, 2'sinin Iraklı, diğerlerinin ise İngiliz, Belçikalı, Kuveytli, Suudi Arabistanlı, Sudanlı, Çadlı, Portekizli, Cezayirli ve Kanadalı olduğu açıklanmıştı.



Yorumlar