"Akdeniz İçin Birlik" üyesi ülkelerin 3. Çalışma Bakanları Toplantısı

ÖLÜ DENİZ (AA) - "Akdeniz İçin Birlik" (UFM) üyesi ülkelerin katıldığı 3. Çalışma Bakanları Toplantısı, Ürdün'ün Ölü Deniz bölgesinde başladı. Avrupa Birliği...

Google Haberlere Abone ol
"Akdeniz İçin Birlik" üyesi ülkelerin 3. Çalışma Bakanları Toplantısı

ÖLÜ DENİZ (AA) - "Akdeniz İçin Birlik" (UFM) üyesi ülkelerin katıldığı 3. Çalışma Bakanları Toplantısı, Ürdün'ün Ölü Deniz bölgesinde başladı.

Avrupa Birliği (AB) üyesi 28 ülke ile Akdeniz'in güney ve doğu havzası ülkelerinden 15'inin katılımıyla gerçekleşen toplantının açılışında konuşan Ürdün Çalışma Bakanı Ali el-Gazzavi, AB ile UFM'nin, çalışma, istihdam, toplumsal diyaloğun güçlendirilmesi, çalışma ortamlarının iyileştirilmesi, kadınların sosyal ve ekonomik olarak kendine yeter hale gelmesi ve sürdürülebilir kalkınma alanlarındaki çalışmalarını takdir ettiklerini söyledi.

Gazavi, toplantıda, katılımcı sendika ve birlik yetkilileri ile akademisyen, siyasetçi ve entelektüellerin sahip olduğu tecrübe ve bilgi birikimleri sayesinde, daha iyi bir gelecek için yapıcı öneri ve tavsiye kararları alınacağına inancını dile getirdi.

İki gün sürecek toplantıya, 43 ülkeden çalışma bakanlarının yanı sıra bu bakanlıkları temsilen 130 yetkili ile işveren örgütlerinin temsilcileri katılıyor.




Yorumlar