Akdağ hastanede yaşadığı duygusal dakikaları anlattı

- Sağlık Bakanı Akdağ, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırının ardından, yaralıların kaldırıldığı hastane ziyaretlerinde yaşadığı duygusal dakikaları anlattı - Eşini kaybeden Filistinli baba ile yaşadığı diyaloğu anlatırken, gözleri dolan Bakan Akdağ: - "Eşinin vefat ettiğini biliyordu ama kimseyi yanına da yaklaştırmıyordu. İnsanlar bu durumlarda kabullenmek istemezler. Kendinize hakim olmak zorundasınız. Duygulansanız da gözünüzden yaş akıtmamaya çalışıyorsunuz. Her birinin bir hikayesi var" - "Farklı siyasi düşüncelere sahip insanlar açısından söylüyorum. Bu bizim teröre karşı, ülkemizin düşmanlarına karşı birlik olmamıza engel değil" - "Ramazan Bayramı'na dayanışma içinde girmeliyiz"

Google Haberlere Abone ol
Akdağ hastanede yaşadığı duygusal dakikaları anlattı

ANKARA (AA) - DUYGU YENER - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı sonrası yaralıların kaldırıldığı hastane ziyaretlerinde eşini kaybeden Filistinli baba ile diyaloğu anlatırken, duygusal anlar yaşadığını belirterek, "Eşinin vefat ettiğini biliyordu ama kimseyi yanına da yaklaştırmıyordu. İnsanlar bu durumlarda kabullenmek istemezler. Kendinize hakim olmak zorundasınız. Duygulansanız da gözünüzden yaş akıtmamaya çalışıyorsunuz. Her birinin bir hikayesi var." dedi.

Bakan Akdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atatürk Havalimanı'nda yaşanan bombalı saldırı nedeniyle Ramazan Bayramı'na buruk bir şekilde girileceğini ifade ederek, "Çocuklar şimdiden bir coşkuyu yaşamaya başladılar ama bizler biraz hüzünle giriyoruz. Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybeden kardeşlerimiz var, yaralananlar var." değerlendirmesinde bulundu.

Saldırıdan bir gün sonra yaralıların bulunduğu 10 ayrı hastaneyi ziyaret ederek, yaralılar ve aileleriyle görüştüğünü anlatan Akdağ, hepsinin ardında kendilerine ait hikayeleri olduğunu kaydetti.

Saldırıda eşini kaybeden Filistinli bir baba ve çocuğunu ziyaretinde yaşadıklarını unutamadığını vurgulayan Akdağ, "(Nasılsınız bir ihtiyacımız var mı?) diye sorduk. 'Ben iyiyim biraz ağrım var ama eşimden haber alamadım' dedi. 'İnşallah o da iyidir' diye söyledik, durumu biliyorduk... Gözlerinden yaşlar akmaya başladı. Muhtemelen biliyordu eşinin vefat ettiğini ama kimseyi yanına da yaklaştırmıyordu. İnsanlar bu durumlarda kabullenmek istemezler. Kendinize hakim olmak zorundasınız. Duygulansanız da gözünüzden yaş akıtmamaya çalışıyorsunuz. Her birinin bir hikayesi var." diye konuştu.

Ramazan gününde yapılan saldırı sonucunda insanların sevdiklerinden, çocuklarından, eşlerinden ve hayattan koparıldıklarını belirten Bakan Akdağ, teröre karşı mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini bildirdi.

- "Bayrama güçlü bir şekilde girmeliyiz"

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen saldırının çok acımasız bir eylem olduğuna işaret eden Akdağ, şöyle devam etti:

"Yapmak istedikleri şey bizim ağzımızın tadını kaçırmak. Bizi kendi içimizde çatışır hale getirmek. Onun için yapılması gereken, birbirimize kenetleneceğiz. Allah'ın izniyle biz bunları yenecek kuvvetteyiz. Gerçekten çok acımasız tarafı olan bir eylem. Kendini öldürmeye ve bu şekilde başkalarını öldürmeye karar vermiş birisi, elinde bir uzun namlulu silahla ateş ederek giriyor ve kendini patlatıyor. Biz bu mücadeleyi yapacağız ama bayrama güçlü girmeliyiz. Ramazan Bayramı'na dayanışma içinde girmeliyiz."

Bakan Akdağ, farklı görüşlere sahip olmanın terörle mücadeleye engel taşımadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Çatışmalarımız olabilir, birbirimizle uyuşamadığımız noktalar olabilir. Farklı siyasi düşüncelere sahip partiler açısından söylüyorum. Bu bizim teröre karşı, ülkenin düşmanlarına karşı birlik olmamıza engel değil. Bunu bir Ramazan Bayramı vesilesiyle hatırlatmak istiyorum. Vatandaşlarımız için Ramazan ve Kurban Bayramı, dini bayramlarımız her zaman mükemmel vesileler. Dargınlar barışıyor, uzakta olanlar birbirini görüyor, müthiş bir sürur, yakınlaşma, anlama dönemidir. Bu bayramda da bunu yaşayacağız."

Yorumlar