Akar, ABD’nin Kudüs kararına tepki gösterdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi.ABD Başkanı Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına...

Google Haberlere Abone ol
Akar, ABD’nin Kudüs kararına tepki gösterdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi.

ABD Başkanı Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Cuma namazı çıkışı açıklama yapan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklamasının insanlık vicdanını yaraladığını ve bölgedeki sorunları derinleştirdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs’ün tüm Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu kaydeden Akar, “Bu bölgemizde ve barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka bir sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam’ın sesini susturmak kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. Kudüs’ü tacize teşebbüs edenler Türk’üyle, Arap’ıyla, Kürt’üyle, tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir. Türkiye’nin, insanlığın siületi olan Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. İslam’ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere ancak tüüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

Yorumlar