Akar, 47 polisin şehit olduğu merkezi ziyaret etti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve kuvvet komutanları FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı gece bombalanan ve 47 özel harekat polisinin şehit olduğu Gölbaşı Polis Özel Harekat Merkezini ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
Akar, 47 polisin şehit olduğu merkezi ziyaret etti
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "Doğu'da, Güneydoğu'da gösterdikleri gibi asker ve polisimizin bu siyasi direktif doğrultusunda aynı şekilde aynı kararlılıkla çalışmak suretiyle ülkemizin ve milletimizin güvenliğini sağlamak konusunda çalışmalarını sürdürecekler. Bu konuda asker ve polis arasına hiçbir şekilde hiçbir fitneyi, fesadı kabul etmiyoruz. Asker ve polis bunun farkında, biz inadına birbirimize sarılacağız, inadına, omuz omuza bize verilen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışacağız." dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutan Vekili Korgeneral İbrahim Yaşar ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında savaş uçakları ve helikopterlerle vurulan Gölbaşı'ndaki Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığına başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Yerleşkeye girişinde özel harekat polislerinden oluşan mangayı selamlayan Orgeneral Akar, daha sonra beraberindekilerle, vurulan alanları inceledi. Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve Özel Harekat Daire Başkanlığı yetkililerinden bilgi alan Akar, beraberindekilerle saldırının düzenlendiği noktaya karanfil bıraktı ve şehitler için dua okudu.

Orgeneral Akar daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı'nı ziyaret ederek, saldırıya ilişkin bilgi aldı. Saldırının yapıldığı alana karanfil bırakan Orgeneral Akar ve beraberindekiler şehitler için dua etti.

Ziyaretin Ardından Orgeneral Akar ve İçişleri Bakanı Ala, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

- "Asker elbisesine girmiş, yılanlar, çıyanlar, teröristler"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güvenlik boyutu dahil her boyutuyla dimdik ayakta olduğunu vurgulayarak, "Türk Silahlı Kuvvetleri tam emir komuta içinde, kendisine verilen vazifeleri, direktifleri, siyasi direktifleri kullanmak suretiyle en iyi şekilde yapma azim ve gayreti içinde." dedi.

"Maalesef bu elim, çok acı, çok vahim bir olay bize yaşatıldı." ifadesini kullanan Akar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemize, milletimize, silahlı kuvvetlerimize bu rezilliği, bu kepazeliği yaşatanlar hiçbir şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olarak görülemez, kabul edilemez. Bunlar, asker elbisesine girmiş, yılanlar, çıyanlar, teröristlerdir. Bunlar Türk adaletinin önünde mutlaka en ağır şekilde cezalandırılacaklardır. Bundan sonra biz daha önce olduğu gibi bunun çok güzel örneklerini, çok muhteşem örneklerini Doğu'da, Güneydoğu'da gösterdikleri gibi asker ve polisimizin bu siyasi direktif doğrultusunda aynı şekilde, aynı kararlılıkla çalışmak suretiyle ülkemizin ve milletimizin güvenliğini sağlamak konusunda çalışmalarını sürdürecekler. Bu konuda asker ve polis arasına hiçbir şekilde hiçbir fitneyi, fesadı kabul etmiyoruz. Asker ve polis bunun farkında, biz inadına birbirimize sarılacağız, inadına omuz omuza bize verilen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışacağız."

Polisi ve askeri çok sevdiklerini ve ülke güvenliğindeki rolünü iyi bildiklerini dile getiren Orgeneral Akar, "Bu arkadaşlarımız Doğu'da, Güneydoğu'da, Şırnak'ta, Silopi'de, Cizre'de, Nusaybin'de, Sur'da gözlerini kırpmadan kurşunun üzerine giden insanlardır, ülkemizin güvenliği için milletimizin huzuru, rahatı için. Oradaki yakalanan ivmenin, yakalanan o birliktelik koordinasyon seviyesinin önümüzdeki günlerde yine aynı seviyeye çıkacağına, hatta onun da ötesine geçeceğine ben bütün kalbimle inanıyorum." diye konuştu.

- "Mağdur ve mahsun milletimiz"

Tüm şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa dileyen Akar, "Bu evlatlarımızın, bu kardeşlerimizin anne babaları başta olmak üzere tüm aile bireylerine sabırlar diliyorum. Ülkemizin ve milletimizin geleceği bakımından da aynı kararlılıkla hiçbir değişiklik olmadan başta bu teröristler olmak üzere tüm teröristlere karşı, tüm kanun düşmanlarına karşı elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğimizi de yüce milletimizin bilmesini istiyorum. Hepinizi, başta milletimiz, asil milletimiz olmak üzere, mağdur ve mahsun milletimiz olmak üzere hepinizi saygıyla selamlıyorum." ifadelerini kullandı.
- İçişleri Bakanı Efkan Ala
İçişleri Bakanı Ala, askerin, polisin, jandarmanın, korucunun milletin hizmetinde olduğunu ve millete yönelik tehditleri bertaraf etmek için canla başla hizmet verdiğini belirtti.
"Bunun en yüksek bir seviyeye çıktığı bir dönemde terörle mücadele eden daha yeni ailelerinin yanına gelmiş özel harekat mensuplarımızı burada 'bu kadar alçaklık olabilir mi' diyebileceğimiz bir yöntemle şehit etti. Kim şehit etti? Asker elbisesi içerisine girmiş, teröristler." ifadelerini kullanan Bakan Ala, saldırıyı gerçekleştirenlerin Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu, vatan evladı olamayacağını vurguladı.
Bakan Ala, "Bunlar o elbise içerisine girmiş, peygamber ocağına dahil olmuş, milletin mukaddes gördüğü asker elbisesinin içerisine girmiş teröristlerdir. Bunlar bu kardeşlerimizi burada şehit ettiler, imam da dahil olmak üzere 50 kardeşimizi, özel harekat mensubumuzu gerek lazer güdümlü füze atarak, gerekse bindikleri helikopteri uçakla vurarak burada şehit ettiler. Allah'tan rahmet diliyoruz, bütün milletimize başsağlığı diliyoruz." diye konuştu.
Genelkurmay Başkanının bu kahraman özel harekatçılara ve polislere başsağlığı dileme amacıyla buraya geldiklerini belirten Bakan Ala, askerle polisin her zaman birlikte çalıştığını, birlikte çalışacağını ve millete, memlekete yönelmiş bütün tehditleri, tehlikeleri birlikte bertaraf edecekelerini söyledi.
Bakan Ala, polis ve askerin ciddi birlikteliğinin başka bir çok odağın harekete geçmesinde de etkin olabileceğini belirterek, şunları kaydetti:
"Milletimizi bölemeyeceklerini, memleketimizi bölemeyeceklerini anlayanlar, kurumlar içerisindeki yerleştirdikleri o teröristleri harekete geçirerek kurumların parçalanmasını amaçladılar. Milletin paramparça olmasını amaçladılar ama orada da yüzüstü düştüler. Yine o kurumların içerisindeki vatanseverler, TSK içerisindeki, polisimizin içindeki vatanseverler topyekun olarak ve diğer birimlerdeki, bütün siyasi partilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, milletimiz en başta, milletimiz sokaklarda iradesine sahip çıkarak bu gidişata, bu rezilliğe 'dur' dedi. Başta sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, sayın Başbakanımızın hükümet iradesi ve hepimizin canla başla, medyanın demokratik tutumu, canla başla topyekun.. Bugün 79 milyon bir arada bu rezilliğe karşı durdu. Bu darbe girişimini layık olduğu tarihin çöplüğüne attı."
Güvenlik birimlerinin ve vatandaşların her birine ayrı ayrı teşekkür eden Ala, milletin arzu ve isteklerini gerçekleştirmek ve o istikamette yürümek için TSK, polis teşkilatı ve jandarmanın bütün unsurlarıyla bir arada olduğunu söyledi.
Bundan sonra da tüm bu unsurların memleket için birlikte çalışacağını aktaran Ala, "Bütün kuvvet komutanlarımıza da Genelkurmay Başkanımızın şahsında Türk Silahlı Kuvvetlerimize de teşekkür ediyorum." dedi.

Yorumlar