AK Parti'nin Kahramanmaraş mitingi

- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan: (5) - "Darbe şakşakçıları, tankların arasından sıvışanlar, bölücü örgüte şirinlik yapanlar, FETÖ'cülere 40 takla atanlardan devlet adamı olmaz" - "Emekçilerinin hakkına el uzatan haramzadelere bırakın devleti, dükkan bile emanet edilmez" - "Yurt dışındaki kardeşlerim maşallah üzerlerine düşeni yaptı. Onca engele, tehdide, baskıya rağmen gittiler, oylarını kullandılar. Hamdolsun bu yıl yurt dışında rekor düzeyde bir katılım oldu" -"Önümüzdeki 5 yıl süresince milletine, ülkesine hizmet için daha çok koşan, koşturan bir Erdoğan göreceksiniz. Önümüzdeki 5 yıl, kardeşlik, birlik, beraberlik için daha çok mücadele eden bir Erdoğan göreceksiniz"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'nin Kahramanmaraş mitingi

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Darbe şakşakçıları, tankların arasından sıvışanlar, bölücü örgüte şirinlik yapanlar, FETÖ'cülere 40 takla atanlardan devlet adamı olmaz." dedi.

Erdoğan, partisince Müftülük Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Sen FETÖ'yu 15 Temmuz gecesi 251 vatandaşımızı şehit eden alçakları sokaklara salarak mı bitireceksin? Amerika'dan gelen telefonlarla mı FETÖ ile mücadele edeceksin? Bizim inşa ettiğimiz yolları, limanları, şehir hastanelerini, fabrikaları kapatarak mı ülkeyi büyüteceksin? Kamuda ve okullarda tekrar başörtüsünü yasaklayarak mı bu ülkede özgürlükleri artıracaksın? 'İsraf' dediğin imam hatiplerin kapısına kilit vurarak mı eğitimde kaliteyi artıracaksın? Meslek liseleri için katsayı zulmünü tekrar geri getirerek mi üniversiteye girişte adaleti sağlayacaksın? Diyor ki 'biz başörtüye karşı değiliz.' Bay Kemal diyor ki 'Başörtü yasağını ben kaldırdım.' Yalan söyleme, dürüst ol, dürüst. Benim kızlarım imam hatip kapısında tacize uğradılar. Yeğenlerim tacize uğradılar ve ülkemin üniversitelerinde kızlarım okuyamadı. Benim çocuklarım katsayıdan dolayı okuyamadı, yurt dışına göndermek zorunda kaldım. Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya, bunu yaşadılar. Bana yabancı ülkelerin devlet başkanları 'Bu nasıl iştir? Niçin senin kızların orada değil de Amerika'da okuyor?' Dedim ki 'Başörtüsünden dolayı.' Şaşırdılar."

Başörtüsü sorununu çözdüklerini belirten Erdoğan, başörtülü, başörtüsüz kadınların her kurumda birlikte rahatça çalışabildiklerini, birlik ve beraberliği getirdiklerini vurguladı.

- "Bay Muharrem bu sorulara cevap vermek yerine laf cambazlığı yapma"

Yaptıkları hizmetlerin arasına 29 havalimanı olduğunu da anımsatan Erdoğan, "Bay Muharrem, bu sorulara cevap vermek yerine laf cambazlığı yapma. Projelerini açıkla, vizyonun varsa vizyonunu açıkla." dedi.

Devlet yönetmenin basiret, feraset, sabır, kararlılık, milletin emanetini yere düşürmemek için dirayet ve gerektiğinde kefeni giyip milletin önüne düşecek cesaret istediğini dile getiren Erdoğan, 15 Temmuz gecesi Kılıçdaroğlu'nun tankların arasından otomobiline binerek Bakırköy Belediyesine gittiğini söyledi.

Darbeyi 16 saatte bitirdiklerini ifade eden Erdoğan, "Bay Kemal, isterdim ki sende de zerre kadar yürek olsaydı oraya gelirdin. Bir radyo programında 'Darbe girişimi olduğu zaman tankların önüne ilk önce ben çıkarım' demişti. Hani, neredesin, niye çıkmadın? Çıkamazsın. Bu yürek işi, yürek. Bu denizde kürek işi değil." değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan, "Darbe şakşakçıları, tankların arasından sıvışanlar, bölücü örgüte şirinlik yapanlar, FETÖ'cülere 40 takla atanlardan devlet adamı olmaz. Emekçilerinin hakkına el uzatan haramzadelere, bırakın devleti dükkan bile emanet edilmez." ifadesini kullandı.

Seçime iki gün kaldığını anımsatan Erdoğan, 40 yıldır siyasetin içinde olduklarını, 16 yılda Türkiye'yi nereden nereye getirdiklerinin iyi bilindiğini belirtti.

- "Allah ömür verdikçe sizlerin hizmetinde olmaya devam edeceğim"

Yaptıkları hizmetleri anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Allah ömür, milletim de yetki verdikçe sizlerin hizmetinde olmaya devam edeceğim. Önümüzdeki 5 yıl süresince milletine, ülkesine hizmet için daha çok koşan, koşturan bir Erdoğan göreceksiniz. Önümüzdeki 5 yıl kardeşlik, birlik ve beraberlik için daha çok mücadele eden bir Erdoğan göreceksiniz. Önümüzdeki 5 yıl Türkiye'yi 2023 hedefleri, 2053 ve 2071 vizyonu ile buluşturmak için daha fazla çalışan bir Erdoğan göreceksiniz. Önümüzdeki 5 yıl tüm dünyada barış ve adaletin hakim olması için sesini daha çok yükselten bir Erdoğan göreceksiniz. Önümüzdeki 5 yıl Maraş'ın kalkınması, ilerlemesi ve güçlenmesi için daha fazla ter döken bir Erdoğan göreceksiniz.

40 yıldır olduğu gibi kavline, ahdine sadık bir Erdoğan göreceksiniz. Türkiye'yi bölgesinde ve dünyada en güzel şekilde temsil eden tecrübesiyle deneyimiyle ve kadrosuyla bir Erdoğan göreceksiniz. Tarihi şanlı zaferlerle dolu bu aziz milletin hakkını, hukukunu her yerde cesaretle savunan bir Erdoğan göreceksiniz. Sizlerden, milletimden işte bunun için destek istiyorum. Sizlerden özellikle sandıklara sahip çıkmanızı istiyorum. Yurt dışındaki kardeşlerim maşallah üzerlerine düşeni yaptı. Onca engele, tehdide ve baskıya rağmen gittiler, oylarını kullandılar. Hamdolsun bu yıl yurt dışında rekor düzeyde bir katılım oldu. Kendilerine Kahramanmaraş'tan teşekkür ediyorum."

Miting meydanındaki vatandaşlara 24 Haziran'da sandığa gidip oy kullanmaları gerektiğini belirten Erdoğan, "Sandığa gidiyor oyumuzu kullanıyoruz. Giderken yanımızda muhakkak bir eşimizi, dostumuzu ve akrabamızı da götürüyoruz. Özellikle genç kardeşlerimden ben olağanüstü çaba bekliyorum." ifadesini kullandı.

"Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" vurgusu yapan Erdoğan, "Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." dedi.

- Notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinglerde kullandığı tırın içerisinde yer alan haritada, vatandaşlara hitap edeceği Kahramanmaraş’ın üzerini raptiye ile işaretledi.

Miting alanında "Millete hizmet ustalık ister" şeklindeki pankart dikkati çekti. Erdoğan, konuşmasının ardından AK Parti Kahramanmaraş milletvekili adaylarıyla vatandaşları selamladı.

Konuşmasının ardından yapılan anonsta bu akşam 22.30'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul 3. Havalimanından canlı yayına konuk olacağı belirtildi. Erdoğan da bunun üzerine, "3. havalimanına bu akşam ilk inişi yapıyorum ve oradan da canlı yayınla milletime misafir oluyorum." dedi.

Mitinge Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, milletvekilleri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da katıldı.

(Bitti)

Yorumlar