AK Parti'nin "FETÖ temizliği" genelgesi

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı: - "İstifa yöntemini uygulayacağız. Dolayısıyla istifa konusunda direnenler olursa, tabii o zaman da disiplin kurulları devreye girecek, bu kişileri parti teşkilatlarından tasfiye edeceğiz. Bizim üyemiz olup da bu örgütün mensubu, yandaşı, destekçisi olan arkadaşlarımızı tespit edersek biz bunları partiden ihraç ederiz. 'İstifa edin' deriz, etmezlerse ihraç ederiz" - "1-1,5 ay gibi bir sürede bu işlemi bitiririz. Zaten veriler gelmeye başladı, bunlar teşkilat başkanlığımızda toplanıyor, yerel yönetimlerle ilgili veriler de yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcımıza geliyor. Bunları derleyecek toparlayacaklar, tasnif edeceğiz. Ondan sonra sonuçlarını partimizin yetkili organlarıyla, Genel Başkanımızla paylaşıp icra planına koyacağız"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'nin "FETÖ temizliği" genelgesi

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, parti teşkilatındaki ve belediyelerdeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının ayıklanmasına ilişkin, "İstifa yöntemini uygulayacağız. Dolayısıyla istifa konusunda direnenler olursa, tabii o zaman da disiplin kurulları devreye girecek, bu kişileri parti teşkilatlarından tasfiye edeceğiz. Bizim üyemiz olup da bu örgütün mensubu, yandaşı, destekçisi olan arkadaşlarımızı tespit edersek biz bunları partiden ihraç ederiz. 'İstifa edin' deriz, etmezlerse ihraç ederiz." dedi.

Yazıcı, AK Parti teşkilatlarındaki ve belediyelerdeki FETÖ mensuplarının ayıklanması için kendi imzasıyla yayımlanan genelgeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti olarak Türkiye'nin en büyük siyasi teşkilatına sahip olduklarını ifade eden Yazıcı, ana kademeler, kadın kolları ve gençlik kolları ile 10 milyonu aşkın üyeye sahip olduklarını söyledi.

Türkiye partisi olduklarını, dolayısıyla Türkiye'de yaşayan her insanın AK Parti teşkilatlarında görev almasının söz konusu olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Yaşadığımız bu süreçte, devletin kurum ve kuruluşları içerisinde çeşitli yöntemler uygulamak suretiyle akılla mantıkla izah edilemeyecek yöntemlerle yerleşmiş, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü ortadan kaldırmaya, Türkiye'nin gücünü azaltmaya dönük hedefe odaklanan FETÖ mensuplarını teşkilatlarımızdan arındıracağız, bunları ayıklayacağız." diye konuştu.

Yazıcı, teşkilatlardaki ve belediyelerdeki FETÖ mensuplarının temizlenmesindeki kriterlerinin devlet ve hükümetin kamu kurum ve kuruluşlarında uyguladığı kriterler olacağını belirtti.

- "İstifa yöntemini uygulayacağız"

Bu anlamda, 17-25 Aralık'ın bir milat olduğunu anlatan Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti:

"O tarihten, o darbe teşebbüslerinden bu yana ilişkilerini sürdürenler, Pensilvanya'nın çağrısına uyanlar, destek verenler… Bir dedikoduya, haksızlığa da mahal vermeden çok dikkatli ve titiz bir biçimde bunlar saptanacak. İllerimizde teşkilat başkanlığımız zaten daha önce de başlattı, kurulan komisyonlar aracılığıyla bu veriler genel merkezde toplanıyor. Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı bunların ayıklamasını, tasnifini yapacak, sonra da partinin Merkez Yürütme Kuruluna (MYK) gelecek. Genel başkanımızla MYK’da paylaşacağız, ondan sonra da vardığımız sonucu icra planına koyacağız. İstifa yöntemini uygulayacağız.

Dolayısıyla istifa konusunda direnenler olursa, tabii o zaman da disiplin kurulları devreye girecek, bu kişileri parti teşkilatlarından tasfiye edeceğiz. Bizim üyemiz olup da bu örgütün mensubu, yandaşı, destekçisi olan arkadaşlarımızı tespit edersek biz bunları partiden ihraç ederiz. 'İstifa edin' deriz, etmezlerse ihraç ederiz."

- "1-1,5 ay gibi bir sürede bu işlemi bitiririz"

Yazıcı, FETÖ mensuplarının teşkilat ve belediyelerden temizlenmesi sürecine ilişkin, "1-1,5 ay gibi bir sürede bu işlemi bitiririz. Zaten veriler gelmeye başladı, bunlar teşkilat başkanlığımızda toplanıyor, yerel yönetimlerle ilgili veriler de yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcımıza geliyor. Bunları derleyecek toparlayacaklar, tasnif edeceğiz. Ondan sonra sonuçlarını partimizin yetkili organlarıyla, Genel Başkanımızla paylaşıp icra planına koyacağız." dedi.

Yorumlar