AK Parti'den Anneler Günü Etkinliği

- Etkinlikte, "Huzur Sokağı" romanı ile tanınan gazeteci yazar Şule Yüksel Şenler "Yılın Annesi" ödülüne layık görüldü

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den Anneler Günü Etkinliği

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen Anneler Günü etkinliğinde, "Huzur Sokağı" romanı ile tanınan gazeteci yazar Şule Yüksel Şenler'e "Yılın Annesi" ödülü verildi.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşen etkinliğin açılışında konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, şuurlu gençlerin AK Parti'nin geleceği olduğunu belirtti. Okuduğu Huzur Sokağı romanının yazarı Şule Yüksel Şenler'i programda görmekten mutluluk duyduğunu dile getiren Temurci, şunları kaydetti:

"Onun 'gençliğin ızdırabı' diye yazmış olduğu o kitap, halen evimde saklıdır. O gençliğin ızdırabı hiç bitmedi Şule anne hala devam ediyor. O sizin altını çok net çizdiğiniz şuurlu gençlik her noktada AK Parti'nin geleceği ve beklentisidir. Annelerimizin değeri çok önemli, burada çok duygusal bir hava oluştu, onun için biraz farklı şeyler söylemek gerekir. Ama şunu söyleyelim. Zaman zaman kendi içimizde parti olarak 'Anneler Günü, Babalar Günü gibi bazı günlerin acaba gerekli mi' olduğunu tartışırız. Bugün burada gördüm ki bunda da bir rahmet varmış. Bazen bu günlerde anneyi hatırlamak medeniyetimizin anneye ve ona vermiş olduğu değeri hatırlamak adına bile yapılan bu organizasyon çok önemli. Anneyi hatırlayan bir siyasi parti. Anneyi hatırlayan bir İstanbul, bu anlamda Türkiye için çok önemli."

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü de, herkesin Anneler Gününü kutlayarak, şöyle konuştu:

"Bugün, Anneler Günü'nden ve annelikten söz etmek gerekiyor. Anne ve anne adayı olan kadınlardan, davaya sahip çıkan kadınlardan söz ediyorum. Bugün Anneler Günü vesilesiyle aramızda olan ve birazdan kendisi ile tanışacağınız dava kadınlarının neler yapabileceğini bize canlı olarak ispatlayan Şule Yüksel Şenler aramızda. İnandığını korkusuzca savunan, bu uğurda cezaevinde yatan ama yine vazgeçmeyen, kitlelere öncülük edip rahat hayatı elinin tersiyle iterek yurdun her köşesinde konferanslar veren Şule Yüksel ablamız, bizlere örnek. İşte bizim hareketimiz Şule Yüksel hareketidir. Bizim hareketimiz Hz. Hatice hareketidir. Biz bu davayı bugün olduğu gibi yarınlara da çocuklarımıza taşıyacak olan gelecek hareketiyiz."

AK Parti'nin kongre kararına değinen Döğücü, "Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu bizlere yine büyük bir ders vererek Genel Başkanlık ve Başbakanlık görevini devredeceğini arz etti. Diğer partilerin de örnek alacakları bir siyasi hamle yaptı. Kendi bünyelerinde bakmadan bunu kullanmak isteyen fesatçıların, bozguncuların oyununa gelmeyiz biz. AK Parti hareketi onların akıllarının alamayacağı bir erdemliler hareketidir," ifadesini kullandı


- Şenler "Yılın Annesi" seçildi

Konuşmaların ardından "Yılın Annesi" seçilen Şule Yüksel Şenler'e plaket ve hediyeler takdim edildi.

Her Anneler Gününde çok duygulandığını dile getiren Şenler, şunları kaydetti:

"Ama bu yılın Anneler Günü çok daha başka. Bu onuru bahşeden ve bugünü hazırlayan ekibe teşekkürlerimi sunuyorum. Ümmetin annesi olmak gibi bir şeref taşıdığım için sonsuz bahtiyarım. Mevlam hepinizi, annelerin o ulvi mertebesine yükseltsin inşallah. Bütün duam sizlerle ve sizlerden meydana gelecek nesillerle. Onun için hepiniz benim için önemlisiniz. Çok bahtiyarım. 12 senedir bilfiil her yerde sizlerle bulunabilme imkanından dolayı Rabbime duacıyım. Bütün annelerin anneler gününü kutluyorum. İnşallah kendi değerlerine sahip nesiller yetiştirmek dileğiyle tüm anneleri kutluyorum."

Şenler, hasta yatağından kalkıp geldiğini dile getirerek, "Sizleri çok seviyorum. Hepinizi teker teker kucaklıyorum. Alınlarınızdan öpüyorum sevgili kızlarım." dedi.


Yorumlar