AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndan Şehitler Abidesi'nde iftar

- AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde geleneksel olarak gerçekleştirdiği iftar programı, bu yıl "Gönlümüz Bir, Soframız Bir" temasıyla düzenlendi - AK Parti Grup Başkanvekili Turan: - "Biz biliyoruz ki nasıl yüz yıl önce yedi düvele karşı, kadınıyla erkeğiyle, esnafıyla öğrencisiyle, beraberce 'dur' demişsek, hasta adamı ayağa kaldırmışsak, bugün de eğer aynı milli birliğimizi, beraberliğimizi sağlarsak, ülkemize yan bakan kim olursa olsun, onlara karşı başarılı oluruz, tekrar medeniyetimizi ayağa kaldırabiliriz." - AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci: - "Bu iftar sofralarında herkesin şunu tekrar tekrar hatırlaması lazım. Kimi PKK'lı, kimi DHKP/C'li, kimi paralel, kimi siyasete bürünmüş hainler, o gün bu ülkeye, bu millete ne yapılıyorsa, şu an aynı şeyi yapmaya gayret ediyorlar. Onun için ramazan uyanmamıza, tekrar ayağa kalkmamıza vesile olsun. Kuruluşunda Çanakkale olan bir milleti, kimse birbirine düşüremez."

Google Haberlere Abone ol
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndan Şehitler Abidesi'nde iftar

ÇANAKKALE (AA) - AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde geleneksel olarak gerçekleştirdiği iftar programı, bu yıl "Gönlümüz Bir, Soframız Bir" temasıyla düzenlendi.

İftar programında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İstanbul'dan Şehitler Abidesi'ne kurulan gönül sofrasının, nasıl bir gönül ve kardeşlik ortamında, şehitlerin yanında hayat bulduğunu çok büyük bir onurla gördüklerini söyledi.

İftar programı için AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na teşekkürlerini sunan Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstanbul'u bırakıp, tekrar buralara gelip, Türkiye'ye örnek olmak, burada oluşan ruhu Türkiye ile paylaşmak, her babayiğidin harcı değil. Yüzyıl önce bu topraklarda, hemen yanımızda Yahya Çavuşlar, diğer dostlarımız, şehitlerimiz bedel ödediler. Seyit Onbaşılar bedel ödediler ama biz daha özgür, daha gelişmiş bir ülkede yaşayalım diye bu bedeli ödediler. Dünyada yedi düvele karşı nasıl dik durulurmuş, herkese gösterdiler. Çanakkale'yi Türkiye'nin önsözü, milli şuurumuzun başkenti yaptılar. Bugün de İstanbul teşkilatımız, bu ruhu hatırlamak ve tüm Türkiye'ye göstermek için Çanakkale teşkilatlarımızla beraber aynı sofrada, aynı çorbaya kaşık sallıyorlar. İstiyoruz ki Hakkari'de de Şırnak'ta da her yerde bu sofralar olsun. İstiyoruz ki bu dostluk ve kardeşlik ortamı her tarafta olsun. Çünkü biz biliyoruz ki nasıl yüz yıl önce yedi düvele karşı, kadınıyla erkeğiyle, esnafıyla öğrencisiyle, beraberce 'dur' demişsek, hasta adamı ayağa kaldırmışsak, bugün de eğer aynı milli birliğimizi, beraberliğimizi sağlarsak ülkemize yan bakan kim olursa olsun, onlara karşı başarılı oluruz, tekrar medeniyetimizi ayağa kaldırabiliriz."

Turan, güçlü bir liderin arkasında, büyük teşkilatlarla beraber yapılacak çok işin olduğunu vurgulayarak, "Şehitlerimize olan borcumuzu ancak daha çok çalışarak, daha çok üreterek ödeyebiliriz. O yüzden bugün tekrar o ruhu kuşanarak, tekrar şehitlere selam durarak, İstanbul'a döneceğiz, ülkemizin farklı yerlerine gideceğiz. Ama biz Hakkari'nin kaderinin Çanakkale'den farklı olmadığını biliyoruz, Şırnak'ın kaderinin Edirne'den farklı olmadığını biliyoruz. O yüzden bu sofranın anlamı çok büyük." diye konuştu.

Yüz yıl önce İstanbul Erkek Lisesi, Galatasaray Lisesi, Kayseri, Edirne, Erzurum Liselerinin tüm öğrencilerini Gelibolu Yarımadası'na gönderdiğini anımsatan Turan, "Milli ruhumuzun yanında yer almışlardı, dik durmuşlardı, ülkesiyle, insanıyla beraber olmuşlardı, oyunlara alet olmamışlardı. O insanlar nasıl ki genç yaşına rağmen, yüz sene önce burada bedel ödemişlerse, inanıyorum ki bugünün gençliği de bu ülkeye, bu milletin değerlerine sahip çıkacak ve inşallah ülkemizin, diğer ülkelerle olan yarışını çok daha ileri götürecek. Daha yolun çok başındayız, çok işimiz var." dedi.

Turan, Çanakkale'nin, İstanbul'un kardeşi olduğunu, İstanbul bedel ödemesin diye Çanakkale'nin bedel ödediğini, İstanbul'a düşman değmesin diye Çanakkale'de düşmana "dur" dendiğini ifade etti.

- AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de iftar sofrasına gelmeden önce 57. Alay Şehitliği'nden başlayarak, şehitleri yattıkları mekanlarda ziyaret ettiklerini aktararak, şair Mehmet Akif Ersoy'un "Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda" dizelerini sonuna kadar hak eden böyle bir mekanda buluştukları için şükranlarını sundu.

Burada şehitlerin huzurunda olmanın çok büyük bir onur ve değer olduğunu dile getiren Temurci, konuşmasına şöyle devam etti:

"En güzel iftar, şehitlerin huzurunda yapılan iftardır. Bu sofralar bir dua sofrasıdır. Bugün şehitlerimizin huzurunda şunu ifade etmemiz lazım; Rabbim bizi bu mübarek insanlara layık kıl. Rabbim bize emanet ettikleri vatana, millete, bayrağa, hilale şu canlar bu tende oldukça, bu anlamda bu iftar sofraları da kuruldukça Rabbim bize nasip et diyoruz. Biz şunu çok iyi biliyoruz; AK Parti olarak bizim varlığımızın, davamızın, geleceğimizin tek yolu, bu şehitliği anlamaktan geçiyor. AK Parti olarak da biz bu şehitliği anlayan bir medeniyetin çocukları olduğuna inandığımız için her yıl buradayız, burada olmaya gayret edeceğiz.

Çanakkale büyük bir zafer, milletlerin tarihinde kolay kolay eşine rastlanamayacak, bu milletin yeniden dirilişinin, yeniden ayağa kalkışının adı Çanakkale. Hani diyorlar ya Çanakkale iman varsa, imkan da vardır demek suretiyle, imanın en büyük imkan olduğunu dosta, düşmana herkese gösteren medeniyetimizin onur şahikasıdır Çanakkale. Böyle bir Çanakkale'de sadece fedakarlık, yiğitlik, cesaret yok. Aynı zamanda bugün bu tepelerde, bu vadilerde o yatan şehitlerimizi gördüğümüzde, onların iman kokan kardeşliği olduğunu, onların kardeşliğini tekrar tekrar yüreklerimizde hissettiğimizi söylemek isterim. Çünkü o şehitliklerde ayrım yok."

Temurci, Mehmet Akif'in "Kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela" dizelerini anımsatarak, "Şimdi de biz diyoruz ki, bu iftar sofralarında herkesin şunu tekrar tekrar hatırlaması lazım. Kimi PKK'lı, kimi DHKP/C'li, kimi paralel, kimi siyasete bürünmüş hainler, o gün bu ülkeye, bu millete ne yapılıyorsa, şu an aynı şeyi yapmaya gayret ediyorlar. Onun için ramazan uyanmamıza, tekrar ayağa kalkmamıza vesile olsun. Kuruluşunda Çanakkale olan bir milleti kimse birbirine düşüremez, hamurunda Çanakkale olan bir milleti kimse düşman yapamaz. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu millet bir daha diz çökmeyecek. Lideri Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanı Binali Yıldırım olan Türkiye eğilmeyecek. Şehitlerimizin manevi huzurunda onlara diyoruz ki; Çanakkale ruhunuz, bizim ruhumuzdur, yolunuz bizim yolumuzdur, davanız ve inancınız bizim davamız ve inancımızdır. Bayrakla, vatanla, milletle, hilalle, toprakla problemi olmayan herkes, Çanakkale'yi anlamak ve yaşamak zorundadır. Ne mutlu Çanakkale zaferini bize yaşatanlara, anlayanlara ve anlatanlara." ifadelerini kullandı.

- Erken okunan ezana müdahale

İftar programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesinden, Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" şiiri dinletildi.

Hafız Mehmet Günay şehitler için Kur'an-ı Kerim okudu. Hafız Günay'ın, ezanı iftar vaktinden iki dakika önce okuması üzerine, yetkililer müdahale etti. Bunun üzerine Günay, ezanı yarıda kesti. Bu sırada ramazan topu da vaktinden önce patlatıldı.

İftar programına, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık ve Harun Karaca, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, Çanakkale Merkez ve ilçelerinden vatandaşlar katıldı.

Programda daha sonra Bülent Turan, Selim Temurci'ye, Şehitler Abidesi'nin minyatürünü hediye etti. Temurci de Turan'a minyatür desenli tablo takdim etti.

Protokol ve vatandaşlar, Şehitler Abidesi önüne serilen hasırlarda akşam namazını kıldı. İftar programına yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı.

Yorumlar