AK Parti İl Teşkilat Başkanları Toplantısı

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş: - "Biz başkanlık sisteminin sadece AK Parti için değil, bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu durum için gerekli olduğuna inanıyoruz. Başkanlık sistemini millete götürelim istiyoruz. Şimdi buradan sesleniyoruz, gelin siz de milletin iradesine saygı gösterin, çünkü millete rağmen hiçbir şey olmaz. Milletin gücünün üzerinde de hiçbir güç duramaz" - "15 Temmuz darbe girişimi süreci ve demokrasi nöbetleri süresi içerisinde PKK'nın bir tek saldırısı olmamıştır. Ne zaman ki demokrasi nöbetleri bittiğinde PKK ve DEAŞ terör örgütünün mensupları yeniden saldırılarına başlamıştır. Buradan da anlıyoruz ki PKK'nın da DEAŞ'ın da PYD'nin de FETÖ terör örgütünün de birbirinden farkı yoktur, hepsi aynı merkezden yönetilmektedir"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti İl Teşkilat Başkanları Toplantısı

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, başkanlık sisteminin sadece AK Parti için değil, bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu durum için gerekli olduğuna inandıklarını belirterek, "Başkanlık sistemini millete götürelim istiyoruz. Şimdi buradan sesleniyoruz, gelin siz de milletin iradesine saygı gösterin, çünkü millete rağmen hiçbir şey olmaz. Milletin gücünün üzerinde de hiçbir güç duramaz." dedi.

Ataş, parti genel merkezinde düzenlenen "İl Teşkilat Başkanları Toplantısı"ndaki konuşmasına, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 78'inci yılında anarak başladı.

15 Temmuz'da başarısız bir darbe girişimi gerçekleştirildiğini, her darbenin milli iradeye karşı bir ihanet olduğunu belirten Ataş, "Siyasi tarihimizdeki hiçbir darbe girişimi 15 Temmuz kadar alçakça olmamıştır. Milletin imkanlarıyla alınan silahlar, yine milletin kendisine doğrultulmuş, milli iradenin tecelligahı olan TBMM, alçakça bombalanmıştır. Halkın gücü, tankın gücünü yenmiştir." diye konuştu.

15 Temmuz ile AK Parti teşkilatlarının ne kadar zinde, dinamik olduğunun görüldüğünü aktaran Ataş, darbe girişimi gecesi, AK Parti teşkilatları ve AK Parti mensuplarının sokaklara ilk inenler arasında bulunduğunu kaydetti.

Mustafa Ataş, "Türkiye'yi 15 Temmuz darbe girişimiyle yıkamayanlar, yine eski yöntemlere başvurmuşlardır. Sistematik ve yoğun olarak ekonomik, diplomatik, sosyal ve siyasi saldırılar ile ülkemizi ve milletimizi sarsmaya çalışmaktadırlar. Buradan haykırıyoruz, bunu da başaramayacaksınız. Bugüne kadar yaptıklarınıza müsaade etmeyen milletimiz, bugünden sonra da yapacaklarınıza asla müsaade etmeyecektir." ifadesini kullandı.

Geçen 15 yılda AK Parti'nin birçok badirelerden geçtiğine işaret eden Ataş, bu badireleri kadrolarının fedakarlığı ve milletin desteğiyle aştıklarını aktardı.

FETÖ'yü, PKK'yı, PYD'yi, DEAŞ'ı, bunun gibi terör örgütlerini bitireceklerini vurgulayan Ataş, bu konuda önlerine çıkan tüm engelleri milletle aşacaklarını bildirdi.

- "Yapılan işlem, hukuk içerisinde bir işlemdir"

Tüm bu yapıların aynı amaca hizmet eden yapılar olduğuna dikkati çeken Mustafa Ataş, "15 Temmuz darbe girişimi süreci ve demokrasi nöbetleri süresi içerisinde PKK'nın bir tek saldırısı olmamıştır. Ne zaman ki demokrasi nöbetleri bittiğinde, PKK ve DEAŞ terör örgütünün mensupları yeniden saldırılarına başlamıştır. Buradan da anlıyoruz ki PKK'nın da DEAŞ'ın da PYD'nin de FETÖ terör örgütünün de birbirinden farkı yoktur, hepsi aynı merkezden yönetilmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Bazı kesimlerin HDP'li milletvekillerin tutuklanmasıyla ilgili olarak kafaları karıştırmak istediğini belirten Ataş, "Türkiye bir hukuk devletidir. Hukukun önünde hiç kimsenin birbirinden üstünlüğü yoktur. Bütün vatandaşlarımız hukukun önünde eşittir. Yapılan işlem, hukuk içerisinde bir işlemdir. Mahkemelerin yaptığı çağrıyı, yerine getirmemesi üzerine gerçekleşen bir işlemdir." diye konuştu.

Seçimle gelip terörle iç içe girenlerin bunun hesabını vermesi gerektiğine işaret eden Ataş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun terörle siyaseti birbirine karıştırdığını vurguladı.

Mustafa Ataş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz başkanlık sistemini sadece AK Parti için değil, bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu durum için gerekli olduğuna inanıyoruz. Başkanlık sistemini millete götürelim istiyoruz. Sayın Başbakanımız 'yeni anayasa değişikliği ve başkanlık teklifi Meclis'te 367 oyla dahi geçse, biz millete gidip, millete soracağız ve milletin kararını alacağız' dedi. Şimdi buradan sesleniyoruz, gelin siz de milletin iradesine saygı gösterin, çünkü millete rağmen hiçbir şey olmaz. Milletin gücünün üzerinde de hiçbir güç duramaz."

Toplantı, Ataş'ın konuşmasının ardından, basına kapalı gerçekleşti.

Yorumlar