AK Parti heyetinden TÜRKSAT'a ziyaret

- Aralarında AK Parti Genel Başkan yardımcılarının da olduğu heyet, TÜRKSAT Genel Müdürü Şen'i ziyaret ederek, taziye ve geçmiş olsun dileklerini iletti

Google Haberlere Abone ol
AK Parti heyetinden TÜRKSAT'a ziyaret

ANKARA (AA) - Aralarında AK Parti Genel Başkan yardımcılarının da bulunduğu AK Parti heyeti, FETÖ'nün darbe girişiminde hedef olan Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT yerleşkesinde incelemelerde bulundu.

AK Parti Genel Başkan yardımcıları Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Öznur Çalık, Erol Kaya, Vedat Demiröz, Ahmet Sorgun ve Çiğdem Karaaslan ile AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Selva Çam, TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk Şen'i ziyaret ederek, taziye ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Şen'in makamında 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaşananlara ilişkin bilgi vermesinin ardından Yazıcı, beraberindekilerle bir açıklama yaptı.

Hayati Yazıcı, taziyede bulunmak üzere geldikleri merkezin, Türkiye Cumhuriyeti devletinin haberleşme ve uzay hakimiyetini sağlama bakımından hayati derecede önem taşıyan prestijli kurumlardan biri olduğunu belirtti.

15 Temmuz gecesi darbecilerin, iletişim alanında etkin işlevi olan TÜRKSAT'a karşı saldırıda bulunduğunu, ancak yöneticilerinin basiretli, çalışanların vatanperver duruşu, polisin katkısı ve yerleşim yerine uzak olmasına rağmen halkın verdiği destekle uzaklaştırıldığını anlattı.

Yazıcı, böyle bir olayın tekrar yaşanmaması için gerekli bütün önlemlerin alındığını ve alınmaya devam edileceğini de kaydetti.

FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi, korsan bildirinin okunduğu TRT'nin yayınlarının kesilmesi üzerine helikopterlerin ve cuntacı askerlerin hedefi haline gelen TÜRKSAT'ta 2 personel şehit olurken, 4 personel de yaralanmıştı.

Yorumlar