AK Parti heyeti Özel Harekat Dairesini ziyaret etti

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı: - "Bu silahlı çetenin üyelerini, bağlantılı olanlarını, iktisapta olan tüm unsurlarıyla birlikte, kamu kurum ve kuruluşlarından bir daha bu tür eylemlere teşebbüs edemeyecek şekilde bir temizlik yapacağız"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti heyeti Özel Harekat Dairesini ziyaret etti

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Bu silahlı çetenin üyelerini, bağlantılı olanlarını, iktisapta olan tüm unsurlarıyla birlikte, kamu kurum ve kuruluşlarından bir daha bu tür eylemlere teşebbüs edemeyecek şekilde bir temizlik yapacağız." dedi.

AK Parti genel başkan yardımcıları Hayati Yazıcı, Mehdi Eker, Mustafa Ataş ve Öznur Çalık ile AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş ve bazı Ankara milletvekilleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında darbe yanlısı pilotların kullandığı savaş uçaklarınca vurulan Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Heyet, darbe girişimi sırasında yerleşke içinde çatışmanın yaşandığı alanlarda incelemelerde bulundu. Emniyet Özel Harekat Daire Başkanı Turan Aksoy'dan bilgi alan heyet, saldırının yapıldığı alana karanfil bıraktı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminde "Fetöşist" teröristlerin ve onlarla bağlantılı kişilerin, Özel Harekat Dairesine saldırdığını ve 50 personeli şehit ettiklerini söyledi.

Bu yapının,Türkiye'nin birliği ve bütünlüğünü, vatanın bölünmezliği ve devlete hayatiyet sağlayan unsurları hedef aldığını belirten Yazıcı, "Daire Başkanı bize içeride, 'Her an şehit olmaya hazırız, ama biz kurşunla şehit olmayı arzu ederiz' dedi. Burada ise bu terörist unsurlar, devletin, milletin parasıyla, güvenliği sağlamak üzere kendilerine teslim edilmiş F-16'larla ve onlara yükledikleri lazer güdümlü mermileri kullanmak suretiyle burada katliam yaptılar." diye konuştu.

Kalkışmanın yaşandığı gün, vatanını, milletini seven halkın, polis teşkilatının ve TSK'nın büyük bir basiretle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyduğunu ve duruma el konulduğunu ifade eden Yazıcı, bu kahraman unsurların darbe girişimini sabaha karşı bastırdığını bildirdi.

Yazıcı, bu eylem biçiminin bir iktidar değişimini sağlamanın ötesinde, Türkiye devletini işlemez hale getirmeyi hedeflediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Devlete hayatiyet sağlayan unsurları, TBMM'yi, Özel Kuvvetleri, Genelkurmayı, Emniyet Müdürlüklerini ve TRT, TÜRKSAT gibi ülkeye hayat veren unsurları hedef almak suretiyle Türkiye'de hayatı felce uğratmak ve Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün simgesel pozisyonunu üstlenen Cumhurbaşkanını da ortadan kaldırmayı hedeflediler. Bu silahlı çetenin üyelerini, bağlantılı olanlarını, iktisapta olan tüm unsurlarıyla birlikte kamu kurum ve kuruluşlarından bir daha bu tür eylemlere teşebbüs edemeyecek şekilde bir temizlik yapacağız."

Yorumlar