AK Parti heyeti FETÖ'yü anlatmak için Washington'da

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker: - "(FETÖ) Son birkaç yılda özellikle Türkiye'nin aleyhine algı oluşturmak için operasyonlar yapmış, bunu hissediyoruz, anlıyoruz görüşmelerimizde" - "Bu enformatik kirliliği temizlemek, bir yandan da Türkiye'nin tezini doğru şekilde anlatmak bizim için önemli. Görüşmeler son derece olumlu Türkiye açısından" - "Bizim bir seferberlik anlayışıyla burada kendimizi anlatmamız gerekiyor. Sadece resmi makamlar arasındaki görüşmelerin, bilgi alışverişinin burada yeterli olmayacağı açık"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti heyeti FETÖ'yü anlatmak için Washington'da

WASHINGTON (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ABD'de son yıllarda Türkiye aleyhine algı oluşturmak amacıyla operasyonlar yaptığını belirterek, AK Parti heyeti olarak ABD'deki enformatik kirliği temizlemek ve Türkiye'nin tezlerini doğru şekilde anlatmak için ABD'de çeşitli çevrelerle görüştüklerini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker ile Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ali Sarıkaya, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Ahmet Berat Çonkar, milletvekilleri Ravza Kavakçı Kan, Sena Nur Çelik ve Emine Nur Günay'dan oluşan heyet, ABD Kongresi'nde Temsilciler Meclisi ve Senato üyeleriyle temaslarda bulundu.

Eker, görüşmelerinin arasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Washington'da bulundukları süre içinde yaklaşık 25 Kongre üyesiyle bir araya gelmiş olacaklarını ifade ederek, "Türkiye'nin tezlerinin anlatılması yönünde 15 Temmuz sürecinde oluşan algı ve Türkiye'nin talepleri, beklentileri ve Türkiye'nin hassasiyetleriyle ilgili Kongre üyelerine bilgi veriyoruz." diye konuştu.

FETÖ'nün yıllarca ABD'de büyük paralar harcayarak lobi faaliyetlerinde bulunduğuna işaret eden Eker, "Son birkaç yılda özellikle Türkiye'nin aleyhine algı oluşturmak için operasyonlar yapmış, bunu hissediyoruz, anlıyoruz görüşmelerimizde." dedi.

Eker, şöyle devam etti:

"Bir yandan bu enformatik kirliliği temizlemek, bir yandan da Türkiye'nin tezini doğru şekilde anlatmak bizim için önemli. Görüşmeler son derece olumlu Türkiye açısından. En azından tartıştıkça, sorulara cevap verdikçe onların aldıkları bir takım olumsuz enformasyon olsa bile bu, en azından taşı yerinden oynatıyor. 'Demek ki hepsi doğru değilmiş bizim düşüncelerimizin', en azından bunu söyletebiliyoruz. Bu son derece önemli."

İşlerinin kolay olmadığını çünkü FETÖ'nün yıllardır son derece profesyonelce Türkiye aleyhtarlığı yaptığını, bunun için lobi şirketlerine büyük paralar ödediğini anlatan Eker, "Sadece geçen yıl, 2015'te sadece bir konuyla ilgili, yani ABD'de yerleşik bir gruba dönük lobi faaliyeti için bir tek şirkete ödedikleri paranın 8 milyon dolar olduğu biliniyor." şeklinde konuştu.

- Seferberlik anlayışı

ABD'deki durumu Türkiye lehine döndürmenin zaman aldığını vurgulayan Eker, şunları söyledi:

"Bundan sonraki süreçte hepimizin, yani sadece bir partinin değil, sadece Adalet ve Kalkınma Partisi'nin, sadece hükümetin değil, muhalefet partilerinin de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, STK'ların, FETÖ terör örgütünün bir tehdit ve tehlike olduğunu düşünen herkesin çok büyük bir çabayla bununla mücadele etmesi gerekiyor. Kim kimi tanıyorsa Türkiye dışında, ABD'de, Avrupa'da, tüccarsa ticaret yaptığı partneri, ithalatçıysa ithalat yaptığı firma, ihracatçıysa ihracat yaptığı firma, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, akademisyenler, kim varsa mutlaka bu olayı anlatan, Türkiye'nin tezlerini anlatan bir iletişim kurması gerekiyor. Bizim bir seferberlik anlayışıyla burada kendimizi anlatmamız gerekiyor. Sadece resmi makamlar arasındaki görüşmelerin, bilgi alışverişinin burada yeterli olmayacağı açık. Birtakım nihai, devlete ait kararlarla ilgili belki etkili olur ama genel bir kamuoyu oluşturulması, imajla ilgili düzeltme yapılabilmesi için böyle bir seferberliğe ihtiyaç var. Biz bunun için buradayız."

Eker, daha önce de iktidar ve muhalefet partilerinin milletvekillerinden oluşan bir heyetin ABD'ye gelerek temaslarda bulunduğunu hatırlatarak, bu tür girişimlerin süreceğini bildirdi.

Washington'da oldukça yoğun bir görüşme trafiği içinde olduklarını aktaran Eker, neredeyse her yarım saatte bir toplantı yaptıklarını, 25 kadar Kongre üyesinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının, düşünce kuruluşlarının ve basının temsilcileriyle görüştüklerini ifade etti.

Yorumlar