AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

- Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (3) - "Siyaset çözüm üretme yeridir. Onun için yeni dönemde inşallah bürokrasi ile siyaseti, enerjilerini azaltan değil, enerjilerini birleştirerek çözüm üreten bir anlayışla çalıştıracağız" - "Anamuhalefet Partisi Lideri kampanyada, 'İzmir Başbakan çıkaracak.' diye benim rakibimdi, dolaştı durdu. Ben İzmirli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Onu mahçup etmediler. Ha niye İzmir beni başkan yapmadı? İzmirliler uzak görüşlü de onun için. Onun için de teşekkür ediyorum" - "İşe yaramayan, hakaret içeren, küfür içeren laflarını da aynen kendilerine iade ederiz. Şunu bilsinler, istediğini söyleyen, istemediğini işitir. Buna da katlanacaklar"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Siyaset çözüm üretme yeridir. Onun için yeni dönemde inşallah bürokrasi ile siyaseti, enerjilerini azaltan değil, enerjilerini birleştirerek çözüm üreten bir anlayışla çalıştıracağız." dedi.

Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen partisinin 109. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, mecbur kalmadıkça milletin önüne sorun götürmemek gerektiğini belirtti.

Siyasetin ödevinin sorun çözmek olduğunun altını çizen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Nasihat dinlemek değil. Bürokrat söyleyeceğini söyler. 'Efendim öyle olmaz, böyle olur, şöyle olmaz, şöyle olur. Böyle yaparsak bu yasaya, böyle yaparsak bu tarafa...' diyecektir bu normal. Demesi de lazım. Siyasetçi, karar veren, dinleyecek 'teşekkür ederim kardeşim, şöyle yapıyoruz hadi devam' diyecek, bu kadar... Bürokrat yönetmez, bürokrat sadece yönetene destek olur. Onun görevi odur. Türkiye’nin bir devlet geleneği var, bir bürokrasi geleneği var. Bütün o hafızaya sahip olan bürokrasidir. O hafızanın doğru dürüst karar vericiye, siyasetçiye anlatılmasıdır bürokrasinin görevi. Yoksa bu karar benim hoşuma gitmedi, hoşuna gitmeyebilir her zaman. Siyaset, çözüm üretme yeridir. Onun için yeni dönemde inşallah bürokrasi ile siyaseti, enerjilerini azaltan değil, enerjilerini birleştirerek çözüm üreten bir anlayışla çalıştıracağız."

Yıldırım, bu doğrultuda en büyük değerlerinin vakit olduğunu, paranın her zaman bulunabileceğini söyledi.

"Maliye Bakanı bak burada duruyor. 'Para bol' diyor." ifadesini kullanan Yıldırım, ancak giden vaktin geri getirilemeyeceğini, bir saniyenin bir dakikanın bile kendileri için önemi olduğunu vurguladı.

- "Önce bu faz farkını ortadan kaldırmamız lazım."

Millete açık konuştuklarının, gizli saklılarının bulunmadığının altını çizen Yıldırım, bakanlığı dönemindeki bir tecrübesini şu sözlerle paylaştı:

"Bir proje yapacağız, arkadaşlarımızı çağırıyoruz. Şu projeyi yapalım. Sultan Selim Köprüsü'nü yapalım, otoyolları yapalım, bu çok büyük bir ihtiyaç. Konuşuyoruz, konuşuyoruz... 'Bakanım ne acelemiz var, daha çok vaktimiz var.' Şimdi çok vaktimiz var darken benim kafamda diğer seçim var, 4 yıl. En fazla 4 yıl. O arkadaşların kafasında 25 yıl veya 65 yaş var. Aramızda böyle bir fark var. Zaman aralığı farklı. Önce bu faz farkını ortadan kaldırmamız lazım. Bürokrasinin de siyasetin de aynı zaman planlamasına kendini uydurması lazım."

Başbakan Yıldırım, konuşmasında, "Artık arkadaşlar toplantıları vaktinde yapmaya alışacaksınız." uyarısında da bulundu.

Kendisinin toplantıya dokuza on kala geldiğini aktaran Yıldırım, "Arkadaşlar toparlanıyor.' dediler. Yukarı çıktım. Yani sizden 15 dakika alacağım var. Bu seferlik neyse bundan sonra dedik, vakit nakit... Vaktimizi daha verimli kullanacağız." dedi.

-"Aslında İzmir Başbakan çıkardı..."

Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin her köşesinden gelen AK Parti il başkanlarını, "Memleketimin renk renk çiçeklerinin kokusunu getirdiniz. Memleketimizin o güzel huylu insanlarının selamını getirdiniz. Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz." diyerek selamladı. Yıldırım, şöyle konuştu:

"Kongremizi bitirdik. Elhamdülillah. Bir partinin sözcüsü diyor ki 'İzmir, başkan çıkarmadı. Başbakan seçilmedi de atandı.' falan diyor. Aslında İzmir, Başbakan çıkardı. Anamuhalefet Partisi Lideri kampanyada, 'İzmir Başbakan çıkaracak.' diye benim rakibimdi, dolaştı durdu. Ben İzmirli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Onu mahcup etmediler. Ha niye İzmir beni başkan yapmadı? İzmirliler uzak görüşlü de onun için. Onun için de teşekkür ediyorum. Hala nelerle uğraşıyorlar. Bunu bana söylerken genel başkanlarının oralara nasıl geldiğini unutmuşlar. Dönsün bir tarihlerine baksınlar. Hangi entrikalarla oraya geldiğini önce görsünler. Bizim bunlarla uğraşacak vaktimiz yok. Zaman kaybı olarak görüyoruz. Güzel bir şey söylerlerse, memleket, ekonomi, sosyal, çalışma hayatımız, tarım, kalkınma, sağlık için insana dokunacak her konuda söyledikleri her lafın başımızın gözümüzün üstünde yeri var. Ama işe yaramayan hakaret içeren, küfür içeren laflarını da aynen kendilerine iade ederiz. Şunu bilsinler, istediğini söyleyen, istemediğini işitir. Buna da katlanacaklar."

- "Bunu milletimin takdirine sunuyorum."

Binali Yıldırım, 65. Hükümet'i açıkladıklarını, aynı gün hükümet programını okuduğunu, daha sonra hükümet programı üzerinde görüşmelerin yapıldığını hatırlattı.

"Ben isterdim ki muhalefet partilerinin, sayın Bahçeli'yi hariç tutuyorum. Bütün liderler orada olsun." diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu bile muhalefet partilerimizin bazılarının Türkiye'nin gündemine, Türkiye'nin geleceğine, Türkiye'nin hükümetine nasıl baktıklarını ortaya koyuyor. Ben bunu milletimin takdirine sunuyorum. Siz, bir hükümet programı müzakere edilirken o yüce Meclis'te olmayacaksınız da ne zaman olacaksınız? Bunun hesabını millet sorar. Efendim, dışarıda sıradan bir toplantı... Birisi folklor teşkilatıyla beraber, diğeri de memleketin altını üstüne getiren, memleketin başına bela olan terör örgütlerine arkadan sufle yapıyor. Türkiye'yi bu durumdan kurtaracağız. Bu durumdan kurtaracak parti de yine AK Parti'dir. Bunu herkes böyle bilmelidir.

Pazar günü güven oylaması yaptık. Efendim, 'Neden bu kadar hızlı yapıyorsunuz? Yangından mal mı kaçırıyorsunuz?' diye haberler yapmaya başladılar. Dedik ya vakit nakittir. 65. Hükümet, Cumhuriyet tarihide en kısa sürede güvenoyu alıp, görevine başlayarak tarihimize geçti, siyasi tarihimize geçti. Hayırlı uğurlu olsun. Nice güzel başarıları devam ettirmeyi Mevlam bize nasip eylesin. MKYK ve MYK belli oldu. Toplantılarımızı yaptık. Yol haritamızı hazırladık.

Bu arada, genel başkan adaylığım açıklanır açıklanmaz, Sayın Cumhurbaşkanımızla da istişare ettik. Bu salondan çıktık ve doğru Diyarbakır'a gittik. Orada kalleşçe katledilen, Tanışık Köyü Dürümlü mezrasında katledilen 16 vatandaşımızın yakınlarıyla gittik, onların acılarını paylaştık.

Hükümetimiz kurulduktan sonra, hükümet müzakerelerinden sonra da ilk işimiz Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber, Diyarbakır'da toplu açılışlar yaptık ve Diyarbakırlı vatandaşlarımızla terörle mücadelede, terör mücadelesi sonundaki yapılacak sosyal, ekonomik çalışmalarla ilgili kamuoyuna, bütün Türkiye'ye, Diyarbakır'a hedeflerimizi, düşüncelerimizi açıklandık."

(Sürecek)


Yorumlar