AK Parti Genel Sekreteri Gül:

- "Milletin meclisine, sivil halka ve kahraman güvenlik güçlerine karşı uçakla, tankla saldıracak kadar alçaklık, hainlik içinde olan paralel ihanet çetesi, emeline ulaşamadı ve asla ulaşamayacak" - "Bu ihanet teşebbüsünde bulunanlar, göz yumanlar, yardım edenler, darbe destekçiliği yapanlar en ağır şekilde cezalandırılacaktır"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Genel Sekreteri Gül:

GAZİANTEP (AA) - AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, milletin meclisine, sivil halka ve kahraman güvenlik güçlerine karşı uçakla, tankla saldıracak kadar alçaklık, hainlik içinde olan paralel ihanet çetesinin, emeline ulaşamadığını ve asla uluşamayacağını belirtti.

Gül, yazılı açıklamasında, ülkeye ve millete, milli iradeye karşı yapılmak istenen darbe girişiminin başarısız olduğunu anımsattı.

Hainlerin kaybettiğini, milli irade ve milletin ise kazandığını vurgulayan Gül, ihanet çetesine karşı mücadele sırasında şehit düşen tüm emniyet güçlerine ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin içinde yıllardır çöreklenen bir grup vatan haininin teşebbüs ettiği darbe girişiminin milletin feraseti, direnişi, vatansever asker ve polisin üstün gayreti sayesinde püskürtüldüğünü aktaran Gül, şöyle devam etti:

"Milletimiz Cumhurbaşkanına, Başbakanına ve meclisine sahip çıktı ve bu darbe girişimi engellendi. Milletin meclisine, sivil halka, ve kahraman güvenlik güçlerine karşı uçakla, tankla saldıracak kadar alçaklık, hainlik içinde olan paralel ihanet çetesi, emeline ulaşamadı ve asla ulaşamayacak. Edirne'den Kars'a tüm milletimiz yek vücut oldu ve cunta başarılı olamadı. Biz Ankara'da Gazi Meclisimizde nöbetimizi tuttuk, tutmaya devam ediyoruz. Bu sırada da hemşehrilerim, adına yakışır bir şekilde Gaziantep'te nöbet tuttu. Gaziantep Demokrasi Meydanı dün gece sabaha kadar demokrasinin ve milli iradenin kalesi oldu."

Demokrasiye sahip çıkan herkese teşekkür eden Gül, "Demokrasi ve milli irade nöbetine sükunet sağlanıncaya kadar devam edeceğiz. Milletimizden aldıkları güç ve iradeyle cumhurbaşkanımız, başbakanımız, hükümetimiz, genelkurmay başkanımız, asker ve polis güvenlik teşkilatımız görevinin başındadır. Bu ihanet teşebbüsünde bulunanlar, göz yumanlar, yardım edenler, darbe destekçiliği yapanlar en ağır şekilde cezalandırılacaktır." ifadelerini kullandı.


Yorumlar