AK Parti Genel Merkezindeki "15 Temmuz Şehitler Köşesi"

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar: - "15 Temmuz Şehitler Köşesi ile amacımız hain FETÖ terör örgütünün darbe girişimi sonrasında yaşananları ve aziz şehit ve gazilerimizi unutmamak, ilelebet anmaktır"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Genel Merkezindeki "15 Temmuz Şehitler Köşesi"

ANKARA (AA) - AK Parti̇ Genel Başkan Yardımcısı AR-GE Başkanı Nükhet Hotar AK Parti Genel Merkezinde kurulan 15 Temmuz Şehitler Köşesi ile amaçlarının, canlarını vatanı için feda eden şehitler ile tüm şehitleri anmak ve sonsuza kadar hatırlamak olduğunu bildirdi.

Genel Başkan Yardımcısı Hotar, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz'da gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimine karşı iradesini tanklara ve silahlara karşı durarak ortaya koyan kahraman milletin, ülkesine ve geleceğine sahip çıktığını, bu uğurda birçok şehit verdiğini ve birçok vatandaşın gazi olduğunu anımsattı.

Darbe girişiminin olduğu gece, vatandaşların güvenlik güçleriyle tek yürek olarak hainlerin planlarını ve oyunlarını bozduğunu belirten Hotar, "Bu uğurda Ankara ve İstanbul başta olmak üzere ülkemizin her köşesinden vatandaşlarımız ve güvenlik güçlerimiz göğüslerini bu hain girişime siper etmişler, gerek Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde gerek Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerek 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde, gerekse İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde gencinden yaşlısına herkes ülkesinin birliğini savunmuştur." ifadesini kullandı.

Hotar, 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütüne mensup asker kılığındaki hainlerin kendi milletini vurduğunu, milletin tankıyla milletini ezdiğini, silahıyla ateş açtığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Tarihimizde yaşanan darbeler hepimizin malumudur ve istisnasız hepsi ülkemize büyük zarar vermiştir. Ancak 15 Temmuz'da yaşanan başarısız darbe girişimi, önceki darbelerden ve darbe girişimlerinden çok ötede bir farklılık göstermiştir. Milli bütçeden maaş alan, silah ve teçhizat tedarik eden bir grup üniformalı terörist, düşmanca bir tavırla silahlarını milletimize doğrultmuştur. Hain ve alçak saldırılarda yaklaşık 250 vatandaşımız şehit olmuş, 2 binden fazla vatandaşımız ise yaralanmıştır. Şehitlerimizin önemli bir kısmı sivil ve polis, diğerleri ise askerdir. Yaralılarımızın büyük bir kısmı da sivil vatandaşlarımızdır."

- "O gece Türk milleti için şanlı bir zaferdir"

Hotar, vatandaşların, darbe girişiminin olduğu gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırımın çağrısına uyarak sokaklara çıktığını hatırlatarak, "Bu süreçte iradesiyle ve tavrıyla halkımız tankların gücünü yenmiş ve bu girişimi püskürtmüştür. 15 Temmuz gecesi, Türk milleti için artık şanlı bir zaferdir." değerlendirmesinde bulundu.

15 Temmuz gecesi canlarını vatanı için feda eden şehitleri ve tüm şehitleri anmak ve sonsuza kadar hatırlamak amacıyla AK Parti Genel Merkezi'ndeki kütüphanede 15 Temmuz Şehitler Köşesi oluşturulduğunu vurgulayan Hotar, açılışını Başbakan Yıldırım'ın gerçekleştirdiği Şehitler Köşesinin açılışına şehit yakınlarının da katıldığı belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, şunları kaydetti:

"Köşemiz kapsamında şehitlerimizin bugüne kadar hiçbir yerde yayınlanmamış yayınları ve görüntüleri akıllı ekranda sunulmaktadır. Ar-Ge Başkanlığı olarak şehit aileleri ve yakınlarıyla bire bir kurulan temaslar sonucunda çok özel görüntüler elde edilmiştir. Ayrıca bugüne kadar Türkiye'de çıkarılmış dokümanlar da yer almaktadır. Şehit ailelerimizden, şehitlerimizin özel eşyalarını oluşturduğumuz köşemiz için rica ettik. Kendileri de bizleri kırmayarak şehitlerimize ait en özel ve neredeyse tek olan eşyalarını bizlere getirdiler.

Bu özel anıları ve eşyalarını sergileyeceğimiz vitrinlerimizde özel bölümler mevcuttur. Şehitlerimize dair küçük notlar sergilenmektedir. 15 Temmuz Şehitler Köşesi ile amacımız hain FETÖ terör örgütünün darbe girişimi sonrasında yaşananları ve aziz şehit ve gazilerimizi unutmamak, ilelebet anmaktır. İleride çocuklarımıza anlatacağımız ve ders çıkarılacak olan bu şanlı destanı unutmamak ve vatan sevgisini çocuklarımıza kazandırmak için bu köşeye ve bu hikayelere ülkemizin ihtiyacı vardır. Hayırlı olmasını diliyor, şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyoruz."



Yorumlar