AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu:

- "(Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı) Bu milletin geçmişi aydınlık medeniyete imza atmıştır. Onlar atalarından utanıyor olabilirler. Ama biz atalarımızdan onur ve gurur duyuyoruz."

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu:

BURSA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı hakkında, "Bu milletin geçmişi aydınlık medeniyete imza atmıştır. Onlar atalarından utanıyor olabilirler. Ama biz atalarımızdan onur ve gurur duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Müezzinoğlu, partisinin Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonunda (Merinos AKKM) gerçekleşen İl Danışma Meclisinde yaptığı konuşmada, sözlerine yaşamını yitiren efsane boksör Muhammed Ali'yi anarak başladı. Muhammed Ali'nin insanlık onuru adına bir boksörden beklenecek şeylerin çok üzerinde ırkçılığa, faşizme ve savaşa karşı dik, omurgalı duruş sergilediğini ifade eden Müezzinoğlu, "Rabbim ona gani gani rahmet eylesin." dedi.

Türkiye'nin 8-10 aydır ülke genelinde teröre karşı amansız mücadele içinde olduğunu ve bu süreçte yaklaşık 500 şehit verildiğine işaret eden Müezzinoğlu, "Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin. Ailelerine, yakınlarına sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" diyerek salonda bulunanları Fatiha suresini okumaya davet etti.

İslam dünyasında kan ve gözyaşı aktığını, her gün ölüm haberleriyle sızlayan yüreklerin olduğunu, yetim kalan çocukların, eşsiz kalan kadınların, evlatsız kalan annelerin bulunduğunu bulunduğunu belirten Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Gerek ümmet gerekse mazlum ve mağdur milletler Türkiye milletine bakıyor. Türk milletinin de AK Parti kadrolarına bakıyor. AK Parti kadroları ise lideri Recep Tayyip Erdoğan'a bakıyor. Allah'a şükürler olsun ki kuruluşundan bu güne yaklaşık 15 yıldır bu parti millete ve ümmete ümit olmaya, her geçen gün güçlü bir şekilde omuz olmaya devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana hedefleri olan bir siyasi partiyiz. Yaklaşık 7-8 yıldır 2023 hedefleri diyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde hedefleri olan bir millet, hedefleri olan bir ülke, bu hedeflere de güçlü ve istikrarlı bir şekilde yürüme iradesi olan bir siyasi anlayış var."

- "Bu milletin tarihi, tarihçiler tarafından yazılmıştır."

Müezzinoğlu, Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasından korkanların bulunduğuna dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"Ama onlar ne kadar korkarlarsa korksunlar, ne kadar rahatsız olurlarsa olsunlar bu millet bu liderle o hedeflere mutlaka yürüyecektir. Çünkü bu liderin arkasında millet vardır, milletin iradesi vardır, ümmetin duaları vardır. İşte Almanya parlamentosunda şu kararlar alınmış... Yaklaşık 3 yıldır dünya bu ülkenin kaderi üzerinde oyunlar oynuyor, tuzaklar kuruyor. Bu oyunlardan bir tanesini de geçtiğimiz günlerde Almanya parlamentosunda kendi karanlık geçmişlerine 'acaba bir eş değer karanlık ifadesi de bu büyük millete yakıştırabilir miyiz?' diye gayret sarf ediyorlar. Bu milletin geçmişi aydınlık medeniyete imza atmıştır. Onlar atalarından utanıyor olabilirler. Ama biz atalarımızdan onur ve gurur duyuyoruz. Dolayısıyla, tarihi geçmişinden utananlar, atalarından utananlar, mazilerinde utananlar kendi utançlarıyla baş başa kalmak, onların nefislerini rahatlatmıyor. 'Bir başkasına, bir başka saygın millete utanç tablosu nasıl yakıştırabiliriz?' diye parlamentodaki sayılı ellerle karar vermeye çalışıyorlar. Bu milletin tarihi, tarihçiler tarafından yazılmıştır."

"AK Parti'de genel başkan adayları tartışılmaz, görev adamları tartışılır" diyen Müezzinoğlu, bu çerçevede 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün böyle bir görev üstlendiğini, yerine getirdiğini, günü geldiğinde bu görevini yerine getirdiğini, daha sonra eski Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun görevi üstlendiğini, günü geldiğinde devrettiğini anlattı.

Müezzinoğlu, "Şimdi sayın Başbakanımız, Genel Başkanımız Binali Yıldırım bey görevi üstlendi ve inşallah hep birlikte onunla birlikte başarılı hedeflere, millete adına, millete verdiğimiz sözleri tutma adına o hedeflere hep beraber yürüyeceğiz" dedi.

Müezzinoğlu, Sivil Toplum Örgütleri ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak, ramazan programlarını büyük oranda terörden etkilenmiş Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Ağrı, Batman, Bitlis, Siirt, Mardin ve Van illerinde gerçekleştireceklerini kaydetti.

Yorumlar