AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:

-"Temenni ediyoruz ki Hariri, bir an önce hükümeti kurar ve Türkiye ile yapılacak olan müşterek çalışmalarla bölgenin barışına katkı sağlanır” -“İki ülkeye de Suriye’deki rejimin insanlık dışı uygulamaları sebebiyle milyonlarca insan göç etti. Türkiye bunlardan 2,7 milyonunu misafir ediyor. 1,5 milyona yakın göçmen de Lübnan’da var. Dolayısıyla Türkiye de Lübnan da bu manada Suriye’deki rejiminin zulmünden ve onun sonuçlarından bir şekilde olumsuz bir şekilde etkilendiler" -"AK Parti’nin siyasi başarısı kuşkusuz bu coğrafyada çok iyi biliniyor. Hem değerlerine bağlı hem kendi kültürünün şifrelerini unutmamış bir parti. Bir de arkasından başarı getirince, ekonomik kalkınmayı sağlayınca, bu ciddi bir örnek olarak kabul görüyor"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:

BEYRUT (AA) - ÖMER BULUT YÜZGÜLEÇ/FURKAN GÜLDEMİR - AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Lübnan’da kurulacak yeni hükümetle Türkiye Lübnan ilişkilerinin gelişeceğini ve bunun bölge barışına yansımalarının olacağını söyledi.

Lübnan'da Müstakbel Hareketi’nin ikinci Genel Kongresi'nin davetlisi olarak hafta sonu Lübnan’da bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eker, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Lübnan’da yeni hükümeti kurma görevini alan Müstakbel Hareketi lideri Saad Hariri ve diğer üst düzey isimler ile faydalı görüşmeler gerçekleştirdiğini belirten Eker, “Bölgede Suriye gibi kanayan ve bütün insanlığın vicdanını kanatan problemler varken Lübnan’da istikrar ve barışın olması ve bu istikrarın ekonomik kalkınmayı getirmesi, bölgenin ticareti ve ekonomik kalkınması için de önemli.” dedi.

Müstakbel Hareketi lideri Hariri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında dostane ilişkilerin olduğunu ve bu nedenle Hariri’nin hükümeti kurması halinde Türkiye Lübnan ilişkilerinin de ivme kazanacağını vurgulayan Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Temenni ediyoruz ki Hariri, bir an önce hükümeti kurar ve Türkiye ile yapılacak olan müşterek çalışmalarla bölgenin barışına katkı sağlanır.”

Eker, Lübnan’daki yeni hükümetin kurulmasının Lübnan Türkiye ilişkileri bağlamında bölgedeki “siyasi sorunların çözümünde sunacağı ortak bakış açısıyla bölge barışına katkı sağlayacağının” altını çizerek, “İki ülkeye de Suriye’deki rejimin insanlık dışı uygulamaları sebebiyle milyonlarca insan göç etti. Türkiye bunlardan 2,7 milyonunu misafir ediyor. 1,5 milyona yakın göçmen de Lübnan’da var. Dolayısıyla Türkiye de Lübnan da bu manada Suriye’deki rejiminin zulmünden ve onun sonuçlarından bir şekilde olumsuz bir şekilde etkilendiler.” diye konuştu.

Ak Parti’nin bölgedeki birçok parti ile iyi ilişkilere sahip olduğunu ve bunlara AK Parti’nin teşkilat modelini anlattıklarını belirten Eker, “AK Parti’nin siyasi başarısı kuşkusuz bu coğrafyada çok iyi biliniyor. Hem değerlerine bağlı hem kendi kültürünün şifrelerini unutmamış bir parti. Bir de arkasından başarı getirince, ekonomik kalkınmayı sağlayınca, bu ciddi bir örnek olarak kabul görüyor.” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz her türlü desteği, yardımı bu coğrafyadaki siyasi partilere vermeye hazırız. Bunu aslında bu coğrafyanın geleceği açısından da çok önemli görüyoruz. Çünkü bir yandan dünya ile küresel sistem ile entegre olurken, evrensel demokratik değerleri benimseyip bunları hayata geçirirken, bunları siyasi projelere dönüştürürken bir yandan da kendi değerlerini muhafaza etmek ve o değerler üzerinden toplumun dinamiklerinden faydalanmak ve onu korumak önemli. Bu da bizim, siyasi tasavvurumuz.”


Yorumlar