AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş:

- "Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur, bunu bilmemiz lazım. Müslüman'ın Müslüman'dan başka dostu yoktur bunu böyle bilmemiz lazım"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş:

KIRIKKALE (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Türk'ün Türk'ten, Müslüman'ın da Müslüman'dan başka dostu olmladığını ifade etti.

Ataş, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Başkanı Mürsel Akçay ve beraberindekilerle Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşları ziyaret etti.

Burada konuşan Ataş, 15 Temmuz gecesi asker kıyafeti giymek suretiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisine sızmış birtakım çetelerce darbe girişiminde bulunulduğunu hatırlattı.

Türkiye'nin önünü kesmeye çalışanların bu ülkenin insanı olmayacağını vurgulayan Ataş, şöyle konuştu:

"Bu millete karşı milletin silahını doğrultanlar, bu ülkenin kanını taşıyan insanlar olamaz. Onlar, olsalar olsalar ancak canilerdir, ahlaksızlardır, namussuzlardır. Aslında darbe girişiminin altında yatan asıl hesap, bu ülkeyi işgal hesabıdır. Türkiye'yi bu coğrafyadan silme hesabıdır. Buna milletimiz müsaade etmedi. Bu onurlu duruşun 17'nci gününde akşamları mesaiye gider gibi meydanları dolduran milyonlar, sabahlara kadar demokrasi nöbeti tutmak suretiyle ülkemizin geleceğine yönelik karanlık planları boşa çıkarma gayretinde. Burada her siyasi görüşten insanlar var. Her dilden, dinden, ırktan insanlarımız var."

Ataş, demokrasi nöbetlerinin insanları birbirine kenetlediğini ve insanların sadece vatan, bayrak ve ortak değerler için meydanlarda olduğunu vurguladı.

Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu milletin neferi ve ümidi, bu ümmetin nefesi olduğunu dile getiren Ataş, şunları kaydetti:

"Bu ümmetin nefesini kesmek istediler. Mazlum milletlere kol kanat geren bir lider olduğu için hazmedemediler. Son günlerdeki tutumlarını görüyorsunuz. Demokrasiyi, insan haklarını dillerinden düşürmeyen Avrupa ülkelerinin tutumlarını görüyorsunuz. Dün, Almanya'nın Köln şehrinde demokrasi mitingi yaptık. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın telefon ve uydu üzerinden konuşmasına bile tahammül edemediler. Dostlukları, demokrasi anlayışları işte bu kadar. Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur bunu bilmemiz lazım. Müslüman'ın Müslüman'dan başka dostu yoktur, bunu böyle bilmemiz lazım. Birbirimize bu meydanlarda siyasi parti farkı gözetmeksizin ortak değerlerimiz için nasıl kenetlendiysek geleceğe doğru bu kenetlenmemizi daha da pekiştirerek bu yolculuğumuzu sürdürmeye mecburuz. Düşmanlarımızın planlarını, hesaplarını hep birlikte boşa çıkarmaya mecburuz ve mahkumuz. Allah, birliğimizi ve beraberliğimizi, aramazdaki muhabbetimizi bozmasın."

Yorumlar