AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay:

- "Kürtler terör örgütünün kendilerini temsil ettiği iddiasını ellerinin tersi ile itiyor, bunu büyük bir yalan olarak görüyor" - "Bugün Güneydoğu'da örgüt istediği desteği bulamamıştır"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay:

SİİRT (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Kürtler terör örgütünün kendilerini temsil ettiği iddiasını ellerinin tersi ile itiyor, bunu büyük bir yalan olarak görüyor." dedi.

Temaslarda bulunmak üzere geldiği Siirt'te, AA muhabirine açıklamada bulunan Aktay, ülkede terör olaylarından beslenen çevrelerin bulunduğuna işaret ederek, can yakan bu sorunla mücadeleye herkesin destek vermesini istedi.

Terör örgütü PKK'nın çeşitli bahanelerle uzun yıllar gençleri kandırdığını ve söylemlerine bir şekilde muhatap oluşturduğunu belirten Aktay, "Doğrusu örgüt kendisinden ziyade bu terörle mücadele adına yürütülen, devlet adına ortaya konulan mücadele tarzının yanlışlığından da büyük ölçüde beslendi. Bugün terörün beslenebileceği bir zeminin, gerekçesi ve bahanesi kalmamıştır." ifadesini kullandı.

- "Kürt sorunu büyük ölçüde çözülmüştür"

Bugün Türkiye'de Kürt veya herhangi bir etnik kimliğin inkarı üzerinden milli kimlik inşası yapılmadığını vurgulayan Aktay, şöyle devam etti:

"Yani milli kimlik inşası bile artık o milletin içerisindeki farklı unsurların tanınması, saygı görmesi, dil, kültür ve kimlik haklarının tanınması üzerinden yapılıyor. Bu da bütün medeni, demokratik ve çok kültürlü milletlerde olması gerektiği gibi oluyor. Bunu AK Parti iktidarı döneminde 2002 yılında gerçekleşmiş olan reformlar sayesinde mümkün olabilmiş bir durumdur. Onun öncesinde Türkiye'nin herkes ne durumda olduğunu biliyor. Gerek Kürt meselesi ile baş etme noktasında, gerekse terörle mücadele noktasında Türkiye'nin ne durumda olduğu herkesin malumudur. Bugün Kürt sorunu büyük ölçüde çözülmüştür."

- "Başka bahane kalmadı."

Aktay, Türkiye'nin kendi vatandaşına davranış noktasında kalite standardını yakaladığına işaret ederek, "Bu aslında terör örgütünü çıldırtan bir hadisedir. Terör örgütünün elindeki bütün bu bahaneler ortadan kalkınca, terör başka bahanelere sığınmaya başladı ve aslında yüz üstü ortada kalmış oldu. Hele hele bu sorun, siyaset zemininde her düzeyde ele alınabildiği, tartışılabildiği için geriye başka bahane kalmadı." diye konuştu.

Örgütün geçmiş yıllara oranla şiddetini artırdığını, bunun da öfkeden kaynaklandığını vurgulayan Aktay, şunları kaydetti:

"Çünkü karşımızda elinden bahanesi alınmış bir örgüt var. Bu örgüt eskiden sadece devlete karşı saldıran bir örgüt imajı vermeye çok çalışıyordu ama bugün bizzat hedef olarak Kürtleri de seçmiş durumda. Kürtler terör örgütünün kendilerini temsil ettiği iddiasını ellerinin tersi ile itiyor, bunu büyük bir yalan olarak görüyor. Bugün Güneydoğu'da örgüt istediği desteği bulamamıştır."

Yorumlar