AK Parti Gençlik Kolları Yardım konvoyu, Cerablus'ta

- AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Şimşek: - "Bizler Cerablus'a kardeş olmaya geldik, yaralarınıza merhem olmaya geldik, dertlerinize ortak olmaya geldik. Yakıp yıkmaya değil yapıp onarmaya geldik"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Gençlik Kolları Yardım konvoyu, Cerablus'ta

GAZİANTEP (AA) - AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkezince temin edilen gıda malzemeleriyle oyuncaklar, Cerablus'ta Suriyelilere dağıtıldı.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Abdulkerim Buğra Şimşek ile beraberindekiler, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ mensuplarından temizlenen Cerablus'ta Suriyelilerle buluştu.

Karkamış Gümrük Kapısı'ndan geçerek Cerablus'a ulaşan Şimşek, 2 tır gıda malzemesiyle oyuncakları Suriyelilere dağıttı.

Şimşek, gümrük kapsında gazetecilere yaptığı açıklamada, milletin imanı, her kesimden vatandaşın sağlam ve kararlı tavrı ve başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere liderlerin sağlam duruşlarıyla 15 Temmuz darbe girişiminin atlattıldığını belirtti.

Kısa bir sürede sınırdaki yaklaşık bin kilometrelik alanının PKK, PYD, YPG ve DAEŞ'tan temizlediğini de dikkati çeken Şimşek, "Bölgeyi sahiplerine teslim ettik. Peki Cerabluslular şehirlerine döndüğünde Türkiye'nin işi bitti mi ? Hayır. Bizler Cerablus'a kardeş olmaya geldik, yaralarınıza merhem olmaya geldik, dertlerinize ortak olmaya geldik. Yakıp yıkmaya değil yapıp onarmaya geldik. Başkaları gibi işgal etmeye değil onarmaya geldik." dedi.

Şimşek, dünyanın neresinde olursa olsun zulme uğrayan mazlumların yanında saf tuttuklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Suriye'de katil Esad rejiminin DAEŞ vahşetinin ve etnik temizlikle bölgedeki kardeşlerimize kan kusturan eli kanlı PYD'nin karşısında Özgür Suriye'nin yiğit evlatlarının yanında saf tutmak için buradayız. Bugün Cerablus'a tüm Türkiye'nin selamını getirdik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım'ın selamını getirdik. Yıllar sonra topraklarına dönen kardeşlerimiz için topladığımız insani yardımları, küçük kardeşlerimize yaşadıkları acıları bir nebze unutturmak ve yüzlerinde bir nebze tebessüme vesile olmak için onlara hediyelik oyuncaklar getirdik.

Kahraman askerlerimize Türkiye'nin 81 ilinden mektuplar getirdik. Tüm Türkiye ve dünyadaki tüm vicdan sahibi kişiler, sizin kahramanlıklarını gururla duyuyor. Çünkü sizler mazlumun evine dönmesi, yıllardır gülmeyen yüzlerinin gülmesi uğruna canlarınız pahasına mücadele ettiniz. Vefası büyük milletimiz bu yaptıklarınızı asla unutmayacaktır."

AK Gençlik'in bu mücadelenin Müslümanların ve mazlumların zaferiyle sonuçlanacağı yönündeki inancını dile getiren Şimşek, kendilerine miras kalan, mazlum coğrafyanın umut olma görevine sonuna kadar sahip çıkacaklarını vurguladı.

Şimşek ve beraberindeki partililer, yardımları dağıttıktan sonra Cerablus'tan ayrıldı.

Yorumlar