AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Akar'dan CHP'ye ziyaret

- Akar: "Partilerin, şiddet ve terör karşısında birlik ve beraberlik ruhunu geliştirmesi gerekiyor. Demokrasimize hep beraber sahip çıkacağız"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Akar'dan CHP'ye ziyaret

DİYARBAKIR (AA) - AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, "Partilerin, şiddet ve terör karşısında birlik ve beraberlik ruhunu geliştirmesi gerekiyor. Demokrasimize hep beraber sahip çıkacağız." dedi.

Beraberindeki partililerle CHP Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret eden Akar, CHP İl Başkan Yardımcısı Remzi Sürek ile görüştü.

Akar, burada yaptığı açıklamada, CHP il teşkilatı ile sürekli iletişim halinde olduklarını belirterek, CHP'nin köklü geleneği olan bir siyasi parti olduğunu söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi karşısında CHP'nin gösterdiği duruş ile demokrasiyi daha da güçlendirdiğini dile getiren Akar, "Yenikapı'da sağlanan birlik ve beraberlik içerisinde demokrasiye ve ülkemize sahip çıkmayı beraber başardık." diye konuştu.

Akar, siyasetin ve toplumun normalleşmesi gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Siyasetten insani ögelerin öne çıkması lazım. Fazla siyasallaşmış bir toplum haline geldik. Örf, adet, gelenek ve toplumsal değerlerimiz etrafında bir araya gelmeyi başarmalıyız. Terör örgütü PKK, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde AK Partili Ahmet Budak'ı Kurban Bayramı'nda katletti. Partilerin, şiddet ve terör karşısında birlik ve beraberlik ruhunu geliştirmesi gerekiyor. Ziyaretlerimiz devam edecek. Diğer partilerle de görüşecek, birçok sorunu konuşmak için bir araya geleceğiz. Demokrasimize hep beraber sahip çıkacağız."

Sürek de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Ahmet Budak'ın yakınlarına başsağlığı dileyen Sürek, bu tür saldırıların son bulmasını temenni ettiklerini aktardı.

Sürek, "Bölgede tansiyonun düşmesi için bir köprü görevi yapmak istiyoruz." ifadesini kullandı.



Yorumlar