AK Parti Bağcılar Mahalle Danışma Meclisi Toplantısı

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker: - "Devleti, bir daha FETÖ veya FETÖ gibi ipi başkasının elinde olan örgütlerin, yerli iş birlikçilerinin, hainlerin, halk düşmanlarının, millet düşmanlarının bir daha böyle bir şeye cesaret edemeyecekleri hale getirmemiz lazım"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Bağcılar Mahalle Danışma Meclisi Toplantısı

İSTANBUL (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, "Devleti, bir daha FETÖ veya FETÖ gibi ipi başkasının elinde olan örgütlerin, yerli iş birlikçilerinin, hainlerin, halk düşmanlarının, millet düşmanlarının bir daha böyle bir şeye cesaret edemeyecekleri hale getirmemiz lazım." dedi.

Eker, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Bağcılar İlçe Başkanlığının Sancaktepe Mahallesi Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Eker, AK Parti'nin, Türkiye'nin sınırları dışında, Ortadoğu'da bir süredir hazırlanmakta olan plana itiraz ettiğini söyledi.

Cumhuriyet tarihinde bu itirazın ilk defa olduğunu dile getiren Eker, "(Bu durum) Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte oluyor, AK Parti'yle birlikte oluyor. Buna alışmamışlar. Türkiye hep kendi içine bakmış, hep kendi iç meseleleri ve yaralarıyla uğraşmış, problemleriyle uğraşmış. Siyasi istikrarsızlıkla, kalkınma problemleriyle, çeşitli sosyal ve ekonomik meselelerle, problemlerle uğraşmış. Dışarıya hiç dönüp bakmamış. Halbuki biz bir imparatorluk kaybettik, geçen yüzyıl, bundan tam 100 sene önce. Yani 1914 ile 1918 yılları arasında vuku bulan Birinci Dünya Savaşı'nın ertesinde, bir imparatorluk kaybettik." diye konuştu.

Osmanlı İmparatorluğu'nun topraklarının bölündüğünü, paylaşıldığını ve parçalandığını kaydeden Eker, şöyle devam etti:

"Haritaları koydular önlerine, cetveli getirdiler, çizdiler böyle cetvelle. Osmanlı İmparatorluğu'nun toprakları üzerinde bugünkü Ortadoğu'da gördüğümüz birçok emirlik, krallık, devlet vesaire oluştu. Şimdi yaklaşık 100 yıldır devam etmekte olan o haritanın miadını doldurduğunu düşünüyor olsalar gerek ki tekrar yeni bir harita yapmanın peşindeler ama bu defa milletimizin bağrından çıkan Adalet ve Kalkınma Partisi, onun kurucu lideri Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan diyor ki 'Ben itiraz ediyorum. Ben benim dışımda burada çıkardığınız yangına, burada yaptığınız zulme, burada insanlığa karşı işlediğiniz suçlara itiraz ediyorum. Bu yangının bize sıçramasına biz izin vermeyeceğiz, bize zarar vermesine fırsat vermeyeceğiz.' Onun için değerli kardeşlerim AK Parti'nin başına birçok gaile çıkarılıyor, engeller çıkarılıyor. AK Parti'nin kurucu lideri Sayın Cumhurbaşkanımızın aleyhine uluslararası kampanyalar düzenleniyor. Değerli kardeşlerim olan biten Ortadoğu'da, Türkiye'de bu. Tek kelimeyle özü bu."

Olan biten her şeyin bu nedenle olduğunun altını çizen Eker, "FETÖ de bu, PKK da bu, PYD de bu, DEAŞ da bu. Bütün bu örgütler, uluslararası medyanın kampanyaları, bütün bu cinayetler, kumpaslar, tezgahlar, tuzaklar hepsi bu. Bunu bileceğiz. FETÖ bunun için çıkarıldı, PKK da buna hizmet ediyor. Türkiye'nin kendi iç meselelerini barış içerisinde AK Parti'nin çözmesine, onun için engel olmaya kalkıştılar. Gezi olayları bunun için çıkarıldı." değerlendirmesinde bulundu.

Eker, 17 - 25 Aralık'ın da bunun için yapıldığına işaret ederek, "Gün geldi, Gezi olayları çıkarıldı. Gün geldi, 17-25 Aralık çıkarıldı. Gün geldi Kobani olayları çıkarıldı. Doğu'nun, Güneydoğu'nun şehirleri, İstanbul'un bazı semtleri, ateşe verildi. 50'nin üzerinde masum vatandaşımız katledildi. Yasin Börü kardeşimiz, gencecik evladımız, hunhar bir cinayetle maalesef katledildi. Bunun gibi çok sayıda ve en son 15 Temmuz'daki FETÖ terör örgütünün içinde yer aldığı askeri darbe teşebbüsü yaşandı ama milletimiz asaletiyle, dirayetiyle, evlatlarına sahip çıkmasıyla, şehitlerle, gazilerle tankların önünde durarak savaş uçaklarının bombardımanlarına, onların bombalarına göğsünü siper ederek, bunu durdurdu." ifadelerini kullandı.

FETÖ'nün devletin değişik kurumlarına 30 senedir sızdığını söyleyen Eker, "Biliyorsunuz bunların dergilerinin ismi Sızıntı'ydı. Bu FETÖ terör örgütünün, devletin içine gerçekleştirdiği sızmalar, gerek Türk Silahlı Kuvvetleri içinde gerek emniyet içerisinde gerek adalet organları içerisinde yani Adalet Bakanlığının savcılıkları işte hakimleri içerisinde gerekse devletin diğer kurumlarına ve diğer birimlerine yaptıkları sızmaları... Biz bu mikropları buralardan temizlemek durumundayız. Şu anda bunun mücadelesini veriyoruz. Devleti, bir daha FETÖ veya FETÖ gibi ipi başkasının elinde olan örgütlerin yerli iş birlikçilerinin, hainlerin, halk düşmanlarının, millet düşmanlarının bir daha böyle bir şeye cesaret edemeyecekleri hale getirmemiz lazım. Bunun için reformlar yapmamız lazım." şeklinde konuştu.

Yorumlar