AK Parti 33 Roman vatandaşı Umre'ye gönderdi

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ: - "Bu projeyle farkındalık yaratmak istiyoruz. Roman kardeşlerimiz Türkiye'yi seven, Allah'ını seven insanlar. Bu insanların varlığından Türkiye'yi haberdar etmek istiyoruz. Diyoruz ki: Hayır yapanlar, sevap işleyenler, okul açan kardeşlerimiz eğer mahallelerinizde maddi imkanı zayıf olanlar varsa, etnisitesine bakmadan bu kardeşlerimizi Umre'ye gönderin. Bir hayrınız da böyle olsun."

Google Haberlere Abone ol
AK Parti 33 Roman vatandaşı Umre'ye gönderdi

ANKARA (AA) - AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığınca başlatılan proje kapsamında, İzmir ve Manisa'da yaşayan 33 Roman vatandaş Umre'ye gönderildi.

İzmir'den dün gecen yola çıkan Umre kafilesi, sabah saatlerinde Esenboğa Havalimanı'na geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, dış hatlar terminaline gelerek kafileyi uğurladı.

Özdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, genel başkan yardımcığı görevine geldikten sonra iki Roman'ın Umre'ye gitmek için kendisinden yardım istediğini anlatarak, maddi imkanlarının olmayan bu kişilere destek için çalışma başlattıklarını söyledi. Konuyu Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ilettikten sonra bu konuda bir proje yapmak istediklerini dile getiren Özdağ, projenin ilk aşaması olarak çeşitli sivil toplum kurumlarının da desteğiyle Manisa ve İzmir'de yaşayan 33 vatandaşı Umre'ye götürme kararı aldıklarını belirtti.

Kafilenin ilk olarak Medine'ye gideceğini belirterek, "Roman kardeşlerimiz, 5 gün Medine, 5 gün de Mekke olmak üzere Allah'ın evini ziyaret edecekler, Hz. İbrahim'in makamını, Hz. Hacer'i ziyaret edecekler. İnşallah ülkelerine dua edecekler." diyen Özdağ 21 Mayıs'ta Türkiye'ye dönecek kafilenin 22 Mayıs'ta da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edeceğini bildirdi.

Ramazan ayından önce Çanakkale, Bursa, Edirne, Kocaeli ve Manisa'da yaşayan 33 Roman vatandaşı daha Umre'ye göndereceklerini dile getiren Özdağ, "Bu projeyle farkındalık yaratmak istiyoruz. Roman kardeşlerimiz Türkiye'yi seven, Allah'ını seven insanlar. Bu insanların varlığından Türkiye'yi haberdar etmek istiyoruz. Diyoruz ki: Hayır yapanlar, sevap işleyenler, okul açan kardeşlerimiz eğer mahallelerinizde maddi imkanı zayıf olanlar varsa etnisitesine bakmadan bu kardeşlerimizi Umre'ye gönderin. Bir hayrınız da böyle olsun." şeklinde konuştu.

Kafileden Umut Dum da bir ay önce böyle bir projenin gerçekleşeceğini öğrendiğini ve gereken başvuruları yaptıklarını belirterek, "Manisa'dan 8 aile bir araya gelerek Umre'ye gideceğiz. Çok mutluyuz. Peygamber efendimizi huzuruna gideceğiz inşallah. Kabe'de tavaflarımızı yapacağız. Genel Başkan Yardımcı'mıza çok teşekkür ediyoruz, Allah binlerce kere razı olsun. Bu mutluluk anlatılmaz." diye konuştu.

Uğurlamanın ardından kafile, Türk Hava Yollarının tarifeli uçağıyla Medine'ye gitti.

Yorumlar