Ailelerin film festivali bugün başlıyor

- Uluslararası Aile Film Festivali Koordinatörü Özikinci: - "Türkiye'de hiç aile filmlerinin yer aldığı özel bir festival yoktu. Bu kapsamda bir ilk olma niteliği taşıyan festivalin, bu yıl ikincisini gerçekleştireceğiz. Bu yıl da benzer şekilde özel seçki filmlerimiz ve her kesime hitap edecek etkinliklerle Başkentlilere özel bir festival sunmaya çalışacağız" - "Yaş, cinsiyet, mesleki statü ve eğitim ayrımı yapılmaksızın her kesime; ailelere, çocuklara, öğrencilere, yaşlılara, engellilere ve tüm Ankaralılara hitap edecek şekilde hazırladığımız festivalde tüm etkinlikler ücretsiz olacak"

Google Haberlere Abone ol
Ailelerin film festivali bugün başlıyor

ANKARA (AA) - YILDIZ AKTAŞ - Sinema dünyasının aile filmleri, "2. Uluslararası Aile Film Festivali"nde, bugünden itibaren beyaz perdede izleyiciyle buluşacak.

Festival koordinatörü Mete Özikinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalde, bütünleştiricilik olgusuyla her kesim ve yaştan izleyicinin kendinden bir parça bulabileceği belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Sağlık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenen festivalin, 8 Mayıs "Anneler Günü" ile başlayıp, 15 Mayıs "Uluslararası Aile Günü"nde sona ereceğini ifade eden Özikinci, etkinliklerin Ankara'nın çeşitli yerlerinde eş zamanlı gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Festivalin, aile kavramının önemini, kültürel mirası, dini ve milli değerleri tanıtan ve anlatan bir nitelik taşıdığını vurgulayan Özikinci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de hiç aile filmlerinin yer aldığı özel bir festival yoktu. Bu kapsamda bir ilk olma niteliği taşıyan festivalin, bu yıl ikincisini gerçekleştireceğiz. Bu yıl da benzer şekilde özel seçki filmlerimiz ve her kesime hitap edecek etkinliklerle Başkentlilere özel bir festival sunmaya çalışacağız. Festivalde ailelerin bir arada izleyebileceği, bir çok önemli film sanatseverlerle buluşacak. Bu yıl da empati ve hoşgörü kavramlarını öne çıkararak, dil, din, ırk, bedensel engel ve farklılıkların insanlar üzerinde bıraktığı olumsuz etkiyi kaldırmayı amaçladık. Yaş, cinsiyet, mesleki statü ve eğitim ayrımı yapılmaksızın her kesime; ailelere, çocuklara, öğrencilere, yaşlılara, engellilere ve tüm Ankaralılara hitap edecek şekilde hazırladığımız festivalde tüm etkinlikler ücretsiz olacak. Festivalde, Çınar Ağacı, Momo Kız Kardeşim, Benim Dünyam, İksir, Pirdino, Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu, Rio gibi önemli filmleri başkentlilerin beğenisine sunacağız. Yine belgesel kategorisinde İsrail-Filistin sorunu ile Tünel-Bosna gösterimde olacak."

Festivalin sadece bir film festivali olmadığını aynı zamanda sanatseverleri çeşitli etkinliklerle buluşturmayı amaçladıklarını anlatan Özikinci, yarın saat 09.00'da "80"ler dizisinin oyuncularından Tolunay Donat, Hacı Ali Konuk, Begüm Öner Fersoy, Ceyhun Fersoy, Hakan Buluk, Faruk Sofoğlu ve Bahar Süer'in sevgi evlerindeki kimsesiz çocuklarla birlikte 75. Yıl Huzurevi'ni ziyaret edeceğini bildirdi. Özikinci, yarın saat 19.00’da da "Hz. Ömer'in Adaleti" oyunun Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda gösterileceğini belirtti.

Kadın mahkumların kaldığı cezaevinde de film gösterimi yapacaklarını aktaran Özikinci, Hamamönü’nde görme ve işitme engellilere yönelik etkinliklerle, Gölge Gösteri Merkezi stüdyolarında sevgi evlerinden gelen çocuklara ve halka kukla gösterimi, Hacivat-Karagöz, çocuk tiyatrosu ve film gösterimleri yapılacağını ifade etti.

Özikinci'nin verdiği bilgiye göre festivalin açılış etkinliğinin yapılacağı 11 Mayıs Çarşamba günü Mustafa Ceceli bir konser verecek, "Hasan Çelebi ve Talebeleri Hat Sergisi" sanatseverlerle buluşacak. Festivalin kapanışı ise 15 Mayıs Pazar günü Gölbaşı Atatürk Sahil Parkı’nda Sema Gösterisi, Antakya Medeniyetler Korosu ve Ezo konserleriyle yapılacak.

Yorumlar