Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu Kilis'te

- "(DAEŞ'in roketli saldırıları) Elhamdülillah askerlerimiz, ordumuz gereken tedbirleri alıyorlar. Onlar gereğini yapıyorlar" - "Türkiye Cumhuriyeti kadim devlettir, yıllardır birçok problemin üzerinden geldik, hamdolsun bunun da üzerinden geliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu Kilis'te

KİLİS (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, terör örgütü DAEŞ'in Kilis'e yönelik roket saldırılarına ilişkin, "Elhamdülillah askerlerimiz, ordumuz gereken tedbirleri alıyorlar. Onlar gereğini yapıyorlar." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kilis'e gelen Ramazanoğlu, terör örgütü DAEŞ'in Kilis'e yönelik roket saldırısında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Gülten Canpolat'ın annesi Fidan Canbolat'ı evinde ziyaret etti.

Anne Canpolat'a sabır dileyen Ramazanoğlu, "Senin yüreğine ateş düştü, bizim de yüreğimize ateş düştü. Rabbim bu coğrafyayı terörden, kan ve gözyaşından kurtarsın. Bizlere de güç kuvvet versin. Türkiye büyük bir devlettir. Türkiye Cumhuriyeti kadim devlettir, yıllardır birçok problemin üzerinden geldik, hamdolsun bunun da üzerinden geliyoruz." diye konuştu.

Daha sonra Atatürk Mahallesi'nde yaşayan 5 çocuklu Ökkeş Saraç ile evinde görüşen Ramazanoğlu, 50 kişilik bir ekiple Kilis'e geldiklerini hatırlattı.

Kilis'te, son günlerde düşen roketler nedeniyle yaşanan tedirginliğe işaret eden Ramazanoğlu, şöyle konuştu:

"Elhamdülillah askerlerimiz, ordumuz gereken tedbirleri alıyorlar. Onlar gereğini yapıyorlar. Konu Bakanlar Kurulu toplantısında da gündeme geldi. Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla buradayım. Sayın Başbakanımızın hepinize ayrı ayrı selamları var. Biz de sosyal destek anlamında buradayız. Sadece ben gelmedim. Psikolog arkadaşımız, saha çalışanlarımız, sosyal hizmet uzmanlarımız bugün göreve başladılar. Bölgede askeri ve güvenlik anlamında tedbirler alındı. Öteki taraftan sosyal ve psikolojik destek çalışmalarını da başlatıyoruz."

Ramazanoğlu, kendisinin de şu anda bir bakan olarak değil, psikolog ve saha çalışanı olarak kentte bulunduğuna işaret etti.

Saraç ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sağolsun Bakanımız teşrif etti, kendisine teşekkür ediyorum. Milletvekilimiz burada, kendilerine gönlümüz açıktır. Hükümetimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız sağolsunlar Kilis'e çok ağırlık veriyorlar. Önlemleri almak için çok çaba gösteriyorlar." diye konuştu.

Ardından Kilis Çok Amaçlı Toplum Merkezine geçen Ramazanoğlu, burada Türkçe eğitimi alan Suriyeli kadın sığınmacılarla görüştü.

Merkezde Kilisli kadınlar için açılan Arapça ve Kuran-ı Kerim kursunda incelemelerde bulunan Ramazanoğlu, "Kadınlarımıza yönelik psikoterapi ve rehabilitasyon anlamında bazı projelerimiz var." dedi.

Yorumlar