Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Mardin'de

- Bakan Kaya, teröristlerce Mardin'in Midyat ilçesindeki Emniyet Müdürlüğüne yönelik bomba yüklü araçla saldırı yapılan bölgede incelemelerde bulundu - "Şehit olan bir polisimiz hamileydi. Diğer polisimizin ise 8 aylık bebeği vardı. Diğer polisimizin ise 4 yaşındaki çocuğu vardı. Bu kadar çocuğumuzu yetim bırakan ve sivil vatandaşlarımızı katleden terörü lanetliyoruz" - "Devlet olarak vatandaşlarımızın yanındayız. Birlik ve beraberlik içinde bu terörü bitireceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Mardin'de

MARDİN (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, teröristlerce Mardin'in Midyat ilçesinde gerçekleştirilen saldırıya ilişkin, "Şehit olan bir polisimiz hamileydi. Diğer polisimizin ise 8 aylık bebeği vardı. Diğer polisimizin ise 4 yaşındaki çocuğu vardı. Bu kadar çocuğumuzu yetim bırakan ve sivil vatandaşlarımızı katleden terörü lanetliyoruz." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, terör örgütü PKK üyelerince, Midyat ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla saldırı yapılan bölgede incelemelerde bulundu.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Kaya, ilçede çok büyük bir acı yaşadıklarını, patlamanın şiddetiyle çevrede bulunan birçok bina ve iş yerinin hasara uğradığını belirterek, devletin burada olduğunu ve hasar tespitinin yapıldığını bildirdi.

Olayda zarar gören bütün vatandaşların hasarlarının giderileceğini kaydeden Kaya, şöyle devam etti:

"Allah'ın izniyle devletimiz gerekli tüm hasarları karşılayacak. Patlamada 3'ü polis 6 canımızı verdik. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Şehit olan bir polisimiz hamileydi. Diğer polisimizin ise 8 aylık bebeği vardı. Diğer polisimizin ise 4 yaşındaki çocuğu vardı. Bu kadar çocuğumuzu yetim bırakan ve sivil vatandaşlarımızı katleden terörü lanetliyoruz. Devlet olarak vatandaşlarımızın yanındayız. Birlik ve beraberlik içinde bu terörü bitireceğiz. Tek bir terörist kalmayıncaya kadar, terör ile mücadelemiz devam edecek."

Saldırıda yeğenleri yaralanan bir kadın ile görüşen Kaya, kadını teselli etmeye çalıştı.

Teröre karşı tepki gösteren kadın, "Bu vatan için canımızı veririz." dedi.

Kaya, daha sonra çevredeki esnafı, AK Parti İlçe Başkanlığını ve terör saldırısında yaralanan polis memuru Şükrü Şeker'i ziyaret etti.

Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'nde de temaslarda bulunan Bakan Kaya, merkezdeki vatandaşların sorunlarını dinledi.

Merkez yöneticisi Ahmet Can, Bakan Kaya'ya Midyat Devlet Konuk Evi'nin fotoğrafını hediye etti.

Bakan Kaya'ya Vali Mustafa Yaman, AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ve İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan da eşlik etti.

Midyat'ta 8 Haziran'da terör örgütü PKK tarafından bomba yüklü araçla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırıda, 3 polis şehit edilmiş, 3 sivil yaşamını yitirmiş ve 50 vatandaş da yaralanmıştı.

Yorumlar