"Ahşaptan motosiklet" ilgi çekiyor

- Kastamonu'da, makine mühendisi Celal Özcan, 3 yıl uğraşarak ahşaptan orijinal boyutlarında "motosiklet" yaptı - Özcan: - "Almak isteyenler oldu ama inanın paha biçemiyorum. Almasınlar diye bazen 500 bin diyorum. Benim için bunun değerini karşılayacak para yok gibi"

Google Haberlere Abone ol
"Ahşaptan motosiklet" ilgi çekiyor

KASTAMONU (AA) - ÖMER ERİM BAŞTİMAR - Kastamonu'da, makine mühendisi 43 yaşındaki Celal Özcan'ın 3 yılda ahşaptan orijinal boyutlarında yaptığı "motosiklet", ilgi görüyor.

Kastamonu'da bir devlet kurumunda makine mühendisi olarak çalışan Özcan, motosiklete merakı dolayısıyla yıllarca ahşap ve metallerden küçük motosiklet maketleri yaptı. Daha büyük boyutta bir maket oluşturmaya karar veren Özcan, hayranı olduğu ünlü bir markaya ait motosikletin benzerini yapmaya başladı.

Özcan, 3 yıllık uğraşı sonucunda ahşaptan, orijinal boyutlardaki motosikleti tüm ayrıntılarıyla tamamladı. Ahşaptan motosiklete müşteri de çıkarken, Özcan, bu kadar emek verdiği eserini satmaya kıyamıyor.

- "Yapıştırıcı, boya kullanmadım"

Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençken bir fuarda motosiklet maketleri yapan birisini gördüğünü, ona imrenerek kendisinin de maket yapmaya başladığını söyledi.

Maketleri ahşap ve metallerden yaptığını dile getiren Özcan, "Kullanmayı bilmiyorum ama motosikletleri çok seviyorum. Uzun zamandır dev bir motosiklet maketi yapmayı kafama koymuştum. Kastamonu'da ahşap ünlü olduğu için maketi de ahşaptan yapmak istedim. Makine mühendisliği mesleğimin de faydası oldu. Bilgisayardan ahşap motosikletin tüm aşamalarının çizimini yaparak ona göre ahşaba işledim. 3 yılımı aldı ama ortaya çok güzel bir eser çıktı." dedi.

İşinden kalan zamanını motosikletin yapımıyla değerlendirdiğini belirten Özcan, 3 yıl boyunca marangozlardan ahşap topladığını kaydetti.

Motosikleti yaparken fazla zorlanmadığını söyleyen Özcan, çocukluğundan beri ahşabın içinde olduğunu, ahşabı işlemekten ayrı bir zevk duyduğunu dile getirdi.

Motosikletin yapımında yapıştırıcı, boya gibi kimyasal hiçbir madde kullanmadığının altını çizen Özcan, şöyle konuştu:

"Aslında 2006 yılından beri küçük ahşap maketler yapıyorum. Ahşabı sevmeyen, ondan anlamayan birinin bu motosikleti yapması imkansız gibi bir şey çünkü ağaca anlam veriyorsunuz. Bu sabır ve zaman istiyor. Ahşabı ve sanatı sevmeden olmuyor. Almak isteyenler oldu ama inanın paha biçemiyorum. Almasınlar diye bazen 500 bin diyorum. Benim için bunun değerini karşılayacak para yok gibi. Çok emek harcadığım için şimdilik satmaya kıyamıyorum."

Yorumlar