Ahmet Yesevi Üniversitesi'ne ödül

- Ahmet Yesevi Üniversitesi Hastanesi "2016 Hipokrat’ın Ulu Mirasçısı" ünvanını kazandı

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Yesevi Üniversitesi'ne ödül

ANKARA (AA) - Kazakistan’ın en prestijli sağlık ödülü kabul edilen "Hipokrat’ın Ulu Mirasçısı"nın bu yılki sahibi, Ahmet Yesevi Üniversitesi Hastanesi oldu.

Ahmet Yesevi Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kazakistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığınca yapılan değerlendirmeler sonucu, ortaya koyduğu istikrarlı ve başarılı neticelerle Ahmet Yesevi Üniversitesi Hastanesi "2016 Hipokrat’ın Ulu Mirasçısı" ödülüne layık görüldü.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Hastanesinin Kazakistan genelinde elde ettiği başarılara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış, Ahmet Yesevi Üniversitesi ve Hastanesinin, Kazakistan nezdinde tüm Türk dünyasının yükselen değeri olduğunu belirtti.

Kutalmış, üniversitenin, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı başlarında, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Abişulı Nazarbayev’in getirdiği teklifle Türk dünyasının ortak üniversitesi haline gelmesinin görev ve sorumluluklarını daha da arttırdığını vurguladı.

Misyonlarının gerektirdiği vizyonu ortaya koymak adına ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini, elde edilen başarıların da ortaya konulan çalışma azminin ve gösterilen gayretin bir sonucu olduğunu dile getiren Kutalmış, mevcut başarıları yeterli görmediklerini ve katetmeleri gereken mesafeler olduğunu aktardı.

Türkiye'nin pek çok alanda öncü bir ülke olduğuna ve özellikle Türk üniversitelerinin, tıp fakültelerinin ve hastanelerinin İslam dünyasında ve Avrasya'da gıpta ile takip edildiğine işaret eden Kutalmış, bütün bu birikimleri Ahmet Yesevi Üniversitesi ile uygulama ve araştırma hastanesine taşımaları gerektiğini ifade etti.

Kutalmış, Ahmet Yesevi Üniversitesini öncelikle bölgesinde sonrasında ise Türk dünyasında bilimin merkezi haline getirmek istediklerini belirterek, bu hedef doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Yorumlar