Ahıska Türklerinin Ahlat'a yerleştirilmesi

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Ukrayna'dan getirilmesine karar verilen Ahıska Türklerinden 125 kişilik yeni bir kafile Türkiye'ye hareket etti - Bu kafile ile gelenler Bitlis’in Ahlat ilçesine yerleştirilecek

Google Haberlere Abone ol
Ahıska Türklerinin Ahlat'a yerleştirilmesi

HARKOV (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Ukrayna'dan getirilmesine karar verilen ve Bitlis'in Ahlat ilçesinde iskan edilmeleri için çalışma yürütülen Ahıska Türklerinden 125 kişinin yer aldığı yeni bir kafile Türkiye'ye hareket etti.

Ahıska Türklerinin tahliyesi, Başbakanlığın koordinatörlüğünde Dünya AhıskaTürkleri Birliği, Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve Ukrayna makamlarının iş birliğiyle gerçekleştiriliyor.

Başta Donetsk olmak üzere Ukrayna’nın doğusundaki farklı şehirlerden gelen 125 Ahıska Türkü, Türk Hava Yollarına (THY) ait uçakla Harkov’dan Bitlis’in Ahlat ilçesine yerleştirilmek üzere Muş’a uğurlandı.

Ukrayna’nın doğusunda yaşayan Ahıska Türkleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakanlığın koordinasyonunda Türkiye'de iskan ettirilmeye başlanmıştı.

Ukrayna'dan 25 Aralık 2015'te getirilen 439 kişilik 116 aileden oluşan ilk kafilenin ardından, 3 Mart ve 15 Nisan’daki kafileler ile toplam bin 206 Ahıska Türkü Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilmişti.

TOKİ tarafından Üzümlü ilçesinde yaptırılan konutlara yerleştirilen ailelerin ev eşyaları ve kışlık yakacakları kaymakamlık tarafından alınmıştı.

Yorumlar