Ahıska Türklerinde "vatandaşlık müjdesi" sevinci

- İçişleri Bakanı Ala'nın, "Türkiye'de yaşayan Ahıska Türkleri de vatandaşlığa alınacak" açıklaması, Erzincan'a yerleştirilen Ahıska Türklerince coşku ile karşılandı

Google Haberlere Abone ol
Ahıska Türklerinde "vatandaşlık müjdesi" sevinci

ERZİNCAN (AA) - İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, "Türkiye'de yaşayan Ahıska Türkleri de vatandaşlığa alınacak, bunun çalışmasını da yapıyoruz" sözü, Erzincan'a yerleştirilen Ahıska Türkleri tarafından coşku ile karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinin bir bölümü, Ala'nın, Türkiye'de yaşayan Ahıska Türklerinin vatandaşlığa alınacağını, bunun çalışmasını yaptıklarını açıklaması üzerine ellerindeki Türk bayrakları ile yerleşim alanlarında toplandılar.

Org ve zurna eşliğinde müziklerle halaylar çekip, oyunlar oynayan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Ahıska Türkleri, "vatandaşlık müjdesi" almanın sevincini yaşadılar.

Kalabalıktakiler, "Türkiyem" şarkısı eşliğinde Türk bayrağı sallayıp "Yaşasın Türkiye" sloganı attılar.

Ahıska Türklerinden Fikriye Etemoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müjdeli haberi uzun zamandır beklediklerini ifade ederek, "Allah razı olsun. Zaten biz Türküz. Devletimiz sağ olsun, bize Türkiye Cumhuriyeti kimliği veriyorlar. Duyduğumuzda çok sevindik. Vatandaşlık alıyoruz, biz de Türkiye'nin insanları oluyoruz. Bu haberi 6 aydır bekliyorduk. Herkes sağ olsun." dedi.

İsmail İzaha ise çok sevinçli olduklarını belirterek "İçişleri Bakanı Efkan Ala bize vatandaşlığı müjde etti. Allah razı olsun. Zaten biz de Türküz, yurdumuza geldik. Biz bu haberi çoktandır bekliyorduk. Sevinçle duyduk bu haberi. Allah razı olsun devletimizden." ifadesini kullandı.

Ahıska Türkleri Üzümlü temsilcisi Vahid Mirza da bu haberin Ahıska Türklerini çok mutlu ettiğini dile getirerek "Bütün Ahıska Türklerine, daha önceden Türkiye'ye gelmiş, burada yaşayan ve Erzincan'a yerleşmiş Ahıska Türklerine kimlik verilmesi için işlemler başlamış. Biz bu haberi duyduğumuzda bütün Ahıska Türkleri toplanarak bu güzel müjdeyi oyunlar oynayarak karşılıyoruz." diye konuştu.

Yorumlar