Ahilik Haftası

- Sultanahmet'te düzenlenen törenle esnaf, Ahilik Haftası'nı kutladı - Gençlik yıllarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da alışveriş yaptığı bakkal Emin Turan, "Yılın Ahi Babası" seçildi

Google Haberlere Abone ol
Ahilik Haftası

İSTANBUL (AA) - İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) üyeleri, Sultanahmet'te düzenlenen törenle Ahilik Haftası'nı kutladı.

Ahilik Haftası kapsamında Beyazıt'ta bir araya gelerek, "En hayırlı mekan çarşı pazardır" pankartının arkasında kortej oluşturan esnaf, mehter takımı eşliğinde Kapalı Çarşı'ya yürüdü.

Kortej, Nuruosmaniye ve Bab-ı Ali caddeleri ile Divan Yolu'nu geçerek Sultanahmet'teki amfi tiyatroya geldi.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, ahiliğin "insan yetiştirme sanatı" olduğunu vurguladı. Esnaf odalarının da bugün benzer bir işlevi olduğunu kaydeden Yılmaz, "Ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzendir." diye konuştu.

Yılmaz, geçmişte çocukları geleceğe hazırlamak için ahiliğin büyük rol olduğunu anlatarak, "Küçüklerin büyüklere saygıyı, büyüklerin de küçüklere sevgiyi ve gerekli hassasiyeti gösterdiği bir ustalık çıraklık ilişkisi vardı. Ahilikte çırağın eğitimi sadece iş öğretimi ile sınırlı kalmayıp o çocukları hayata hazırlıyor, ailesi için, ülkesi için birer hayırlı insana dönüştürüyordu. Bu geleneği sürdürmek bizlerin de öncelikli misyonu hedefi olduğunu belirtmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

- Yılın Ahi Babası

Gençlik yıllarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alışveriş yaptığı Kasımpaşalı bakkal Emin Turan, "Yılın Ahi Babası" olarak seçildi. Turan'a, Faik Yılmaz ve Ahi Kültürünü Araştırma ve Eğitim Vakfı Başkanı Ali Mazak tarafından önce kuşağı bağlandı, ardından kaftanı ve başlığı giydirildi.

"Yılın Ahi Babası" olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen 50 yıllık bakkal Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan hatıralarını anlattı. Turan, Erdoğan’ın gençlik yıllarında çalışkan, iyi bir öğrenci olduğunu ve sürekli okuduğunu ifade etti.

Yorumlar