Ahilik Haftası Esenler’de kutlandı

İSTANBUL (AA) - Ahilik Haftası, İstanbul Esenler Birleşik Esnaflar Ve Sanatkarlar Odası tarafından düzenlenen programla kutlandı. Program ilçe esnafı...

Google Haberlere Abone ol
Ahilik Haftası Esenler’de kutlandı

İSTANBUL (AA) - Ahilik Haftası, İstanbul Esenler Birleşik Esnaflar Ve Sanatkarlar Odası tarafından düzenlenen programla kutlandı.

Program ilçe esnafı tarafından oluşturulan mehteran takımının, Davutpaşa Caddesi’nden Dörtyol Meydanı’na marşlar eşliğinde yürümesiyle başladı.

Mehteran gösterisinin ardından öğrencilerin sunduğu sema gösterisi halk tarafından ilgiyle izlendi.

Dörtyol Meydanı’nda okunan İstiklal Marşı'nın ardından konuşma yapan Esenler Birleşik Esnaflar Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Şahin, Türkiye’nin birçok yerinde Ahilik Haftası’nın coşkuyla kutlandığını, buna ortak olmak amacıyla ilçe esnafları olarak mehter takımı oluşturduklarını söyledi.

Mehter takımındaki esnaf arkadaşlarının 1.5 ay öncesine kadar davul tutamadıklarını ve zurna çalamadıklarını belirten Şahin, yoğun çalışmalar sonucu Ahilik Haftası coşkusunu kendilerine ve izleyicilere doyasıya yaşattıklarını dile getirdi.

Şahin, Osmanlı'daki ahilik sisteminin kardeşlik ve güven üzerine inşa edildiğini belirterek, "Bizler de bugün esnaflar olarak bu geleneği yaşatma arzusundayız.” şeklinde konuştu.

Program sonunda vatandaşlara ahilik pilavı ve helva ikram edildi.

Yorumlar