“Agro World Uzbekistan-2018” Uluslararası Tarım fuarı

- Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen fuara Türk şirketlerinin ilgisi yoğun

Google Haberlere Abone ol
“Agro World Uzbekistan-2018” Uluslararası Tarım fuarı

TAŞKENT (AA) - Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te, “Agro World Uzbekistan-2018” Uluslararası Tarım Fuarı kapılarını açtı.

Başkent Taşkent'te düzenlenen Agro World Uzbekistan-2018 fuarı 13'üncü kez kapılarını ziyaretçilere aralarken etkinliğe Türk şirketlerinin ilgisi de yoğun oldu.

Özbekistan Dış Ticaret ve Tarım Bakanlıkları, Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası ile Özbekistan Çiftçiler Birliği'nin desteğiyle Iteca Exhibitions Uluslararası Fuarcılık şirketi tarafından organize edilen tarım fuarına bu yıl da geniş bir katılım gerçekleşti.

Türk şirketlerinin büyük bir ilgi gösterdiği fuarın açılış töreninde Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Ahmet Başar Şen de hazır bulundu. Şen, diğer yetkililerle birlikte fuarın açılış kurdelesini kesti.

Taşkent'teki Uzexpocenter'de düzenlenen açılış töreninin ardından fuar alanını gezen Şen,Türk şirket temsilcileriyle sohbet ederek faaliyetler ve piyasa hakkında bilgi aldı.

Fuarla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan sera örtüsü üretimi yapan bir Türk şirket temsilcisi Abdulahad Bayhan, fuara ilk defa katıldıklarını kaydederek, fuardan çok umutlu olduklarını belirtti.

Bayhan, bir tarım ülkesi olan ve son dönemde başlattığı reformlarla iş ve yatırım dünyasının ilgisini çeken Özbekistan'ın kendileri için çok cazip olduğunun altını çizerken, Özbekistan ile olan ticari ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini vurguladı.

Tarım- meyvecilik, bahçe- seracılık, tavuk- hayvancılık, veterinerlik ve tohumculuk üretim şirketlerinin yanı sıra bu alanlarda kullanılan kimyasal, gübre ve yem üretimi işletmelerinin de yer aldığı fuara, aralarında Almanya, Avusturya, Belçika, İtalya, İspanya, Fransa, Çin, Güney Kore, Rusya, Ukrayna, Belarus, Letonya, Kazakistan ve Türkiye’nin de bulunduğu 20’ye yakın ülkeden 100’den fazla şirket ve işletme katılıyor.

Fuarda Türkiye’den 20’ye yakın işletme ve şirket yer alıyor. Fuar kapsamında çeşitli seminer ve konferans düzenlenecek. Üç gün devam edecek fuar, bahçe bitkileri, hayvancılık , tavukçuluk, yem sanayisi, tahıl ürünleri işleme ve depolama-soğutma sistemleri gibi bölümlerden oluşuyor.

Yorumlar