AGİT'ten Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında inceleme

BAKÜ (AA) - Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) temsilcileri, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında incelemelerde bulundu. Azerbaycan Savunma...

Google Haberlere Abone ol
AGİT'ten Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında inceleme

BAKÜ (AA) - Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) temsilcileri, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında incelemelerde bulundu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Tovuz ilinin Ağdam köyü yakınlarında temas hattındaki inceleme sırasında herhangi bir çatışma veya olumsuzluk yaşanmadı.

AGİT Dönem Başkanı Özel Temsilcisi Andrzej Kasprzyk'in yardımcıları Hristo Hristov ve Simon Tiller incelemeyi Azerbaycan askerlerinin bulunduğu noktada, diğer yardımcıları Peter Svedberg ve Jiri Aberle ise Ermenistan askerlerinin bulunduğu noktada gerçekleştirdi.

AGİT heyeti, cephe hattında yaşanan ateşkes ihlallerinin önlenmesi için belli aralıklarla bölgede incelemeler yapıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın 20 Haziran'da St. Petersburg'da gerçekleştirdiği Dağlık Karabağ toplantısında, çatışma bölgesinde uluslararası gözlemci sayısının artırılması yönünde mutabakat sağlanmıştı.

Yorumlar