AGİT yetkilisi Moore'dan, AA'nın Saraybosna ofisine ziyaret

- Teşkilatın Bosna Hersek Misyon Şefi Moore, AA'nın Saraybosna'daki ofisini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı

Google Haberlere Abone ol
AGİT yetkilisi Moore'dan, AA'nın Saraybosna ofisine ziyaret

SARAYBOSNA (AA) - Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Bosna Hersek Misyon Şefi Jonathan Moore, Anadolu Ajansının (AA) Saraybosna'daki ofisini ziyaret ederek, BHS Editörü Hakan Çelik'ten çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haber merkezini ziyaret ederek AA çalışanları ile sohbet eden Moore, demokrasinin ve demokratik bir toplumun ancak basının varlığıyla mümkün olacağını söyledi.

Ziyaretten şeref duyduğunu dile getiren Moore, "Basın bizler için çok önemli, onun sayesinde somut olaylar, olasılıklar ve gerçekler hakkında bilgi ediniyoruz. Basının olmadığı bir dünyada yaşamak, siyasi adaylar arasında seçim yapmak çok zor olurdu." ifadelerini kullandı.

Moore, AGİT misyonunun basın ve ifade özgürlüğünü savunduğunu vurgulayarak, AGİT'in Bosna Hersek'in tüm vatandaşlarının haklarını ve özgürlüklerini savunduğunu kaydetti.

Son zamanlarda gazetecilere karşı çok sayıda saldırın gerçekleştiğini anımsatan Moore, gazetecilere karşı yapılan hiçbir saldırının kabul edilir olmadığını söyledi.

Kurumun çalışmaları hakkında bilgi veren BHS Editörü Çelik, AA'nın Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisini ve darbe girişimi sonrası tepkileri ele alan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" isimli kitabını Moore'a takdim etti.

Yorumlar