AGİT-Tacikistan Çalışma Grubu toplantısı Duşanbe'de yapıldı

TAŞKENT (AA) - Tacikistan'in başkenti Duşanbe'de, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve Tacikistan Çalışma Grubu'nun 10. toplantısı düzenledi....

Google Haberlere Abone ol
AGİT-Tacikistan Çalışma Grubu toplantısı Duşanbe'de yapıldı

TAŞKENT (AA) - Tacikistan'in başkenti Duşanbe'de, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve Tacikistan Çalışma Grubu'nun 10. toplantısı düzenledi.

Tacikistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, toplantıya, AGİT Çatışmaları Önleme Merkezi Direktörü Büyükelçi Marcel Peszko, AGİT'in Tacikistan Bürosu Temsilcisi Büyükelçi Markus Müller, Tacikistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Muzaffar Hüseyinzade ile çok sayıda AGİT ve Tacikistanlı yönetici katıldı.

Taraflar arası işbirliğinin durumu ile perspektiflerinin gözden geçirildiği toplantıda, AGİT'in ülkedeki faaliyetleri değerlendirildi. Toplantıda ayrıca taraflar arası işbirliğinin 2017 yılına ilişkin öncelikleri ve AGİT'in ülkede gerçekleştirmeyi planladığı faaliyeti ve projeleri ele alındı.

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyinzade, toplantıda, her yıl geleneksel olarak düzenlenen forumun AGİT ile Tacikistan arasındaki işbirliğinin öncelikli yönlerinin ve AGİT'in gelecek yıl ülkede yapacağı faaliyetlerin belirlenmesinde önemli rol oynadığını söyledi. Hüseyinzade, ülkesi ile AGİT arasında işbirliği ve diyalog için böyle bir mekanizmanın kullanılmasının taraflar arasındaki işbirliğinin başarılı bir örneği olduğunu belirtti.

Müller de AGİT'in ülkede birçok projeyi yürüttüğünü hatırlatarak, bu forum ile Tacikistanlı yetkililerle söz konusu projelerin tamamlanmasının ele alınması fırsatı doğduğunu kaydetti. Ülkede gerçekleştirecekleri projelerde AGİT'in Tacikistan'daki sivil toplum örgütleri ve devlet kurumlarının talepleri doğrultusunda hareket etmeye hazır olduğunu ifade eden Müller, ayrıca AGİT'in insan hakları konularında devlet kurumları ile diyalog alanının genişletilmesi konusunu incelediğini ve buna ilişkin orta vadeli bir strateji geliştirmekte olduğunu vurguladı.

Tacikistan'da Şubat 1994'te faaliyete başlayan AGİT'in, Hojand, Kulyab, Korgantepe, Garm ve Şaartuz şehirlerinde olmak üzere 5 ofisi bulunuyor.

Yorumlar