AGİT Akdeniz Konferansı

- AGİT Genel Sekreteri Zannier: - "Toplumumuzun ve hükümetlerimizin hatalarından kaynaklanan çatışmalar ve güvensizlik, bütün gelecek nesillerin hayallerini öldürüyor"

Google Haberlere Abone ol
AGİT Akdeniz Konferansı

VİYANA (AA) - Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Lamberto Zannier, toplumun ve hükümetlerin hatalarından kaynaklanan çatışmalar ve güvensizliğin "bütün gelecek nesillerin hayallerini öldürdüğünü" söyledi.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da, gençler arasında radikalizm, aşırıcılık, terörizm ve göç konularının ele alındığı AGİT 2016 Akdeniz Konferansı başladı.

Konferansın açılışında konuşan Avusturya Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Michael Linhart, Akdeniz'in güneyi ve kuzeyindeki ülkeler arasındaki ortaklığın tehditler nedeniyle her zamankinden daha önemli hale geldiğini belirterek, "Radikalleşme, terörizm, çatışma ve kontrolsüz göç, Akdeniz bölgesinde güvenlik durumunun başka bölgelerdeki güvenlik durumu ile yakından bağlantılı olduğunu gösterdi." dedi.

Radikalleşme, terörizm ve çatışmaların gençlere etkilerine işaret eden Linhart, "Bunlar doğrudan genç insanları etkilemektedir. Gençlerle bu sınamalara karşı ortak cevap bulmalıyız." diye konuştu.

AGİT Genel Sekreteri Lamberto Zannier, konuşmasında, gençliğin radikalleşme ve aşırı akımlardan en fazla etkilenen kesim olduğunu dile getirerek, bütün farklılıklarına rağmen gençlerin dünyayı güçlendirme çabasında birleştiğini söyledi.

Kültürel, dini ve diğer insani farklılıklara dayalı çatışmaların telafi edilemez olmadığını belirten Zannier, "Toplumumuzun ve hükümetlerimizin hatalarından kaynaklanan çatışmalar ve güvensizlik bütün gelecek nesillerin hayallerini öldürüyor." ifadesini kullandı.

Tunuslu insan hakları aktivisti ve Genç Arab Sözcüsü Muhammed Anas Touati ise hiç kimsenin terörist olarak doğmadığını ve gerçekten eğitim alan, diyalog içerisindeki gençlerin beyin yıkamaya maruz kalamayacağını savundu.

Touati, gençler, hükümetler, okullar ve ailelerin radikalizmin önlenmesinde anahtar rol oynadığını, çözümün gençleri güçlendirmede yattığını söyledi.

Yorumlar